Celozrnné špagety s pálivou šošovicovou omáčkou

Celozrnné špagety s pálivou šošovicovou omáčkou

2 porcie

40 minút

 

Suroviny:

80 g celozrnných špagiet
1 lyžica olivového oleja
2 šalotky 
2 strúčiky cesnaku
400 g krájených rajčín z plechovky
1 lyžica pretlaku 
100 g cukrového hrášku alebo kukurice
130 g zelenej šošivice
1 lyžička sušenej bazalky
1/2 lyžičky sušeného chilli
hrsť nasekaného petržlenu
30 g čiernych olív

Postup:

  1. Špagety uvarte domäkka v osolenej vode po dobu uvedenú na obale, u celozrnných to býva zhruba 10-12 minút. Šošovicu uvarte v osolenej vode po dobu 15-20 minút domäkka. 
  2. Vo väčšej panvici rozohrejte 1 lyžicu olivového oleja a osmahnite na ňom nadrobno nakrájanú šalotku spoločne s nakrájaným cesnakom a chilli. Pridajte pretlak, zamiešajte a všetko restujte zhruba 2 minúty za stáleho miešania. 
  3. Šošovicu sceďte a pridajte ju spoločne s drvenými rajčinami do panvice. Stlmte plameň, priklopte pokrievkou a ľahko prevarte. 
  4. Do zmesi pridajte sušenú bazalku, na plátky nakrájané čierne olivy, dochuťte soľou a čiernym korením a zamiešajte. 
  5. Pred podávaním posypte cestoviny nasekaným petržlenom.