Rizoto s domácou lučinou a kuracím mäsom

Rizoto s domácou lučinou a kuracím mäsom

4 porcie

40 minút

Rizoto pečené v trúbe je netradičné a trochu jednoduchší spôsob prípravy. Nemusíte ho mať stále na očiach a nie je potrebné ho ani stále premiešavať, keďže trúba udržuje konštantnú teplotu pri pečení. Rizoto s domácou lučinou od tvorcov kuchárok Jíme zdravě bude ideálnym obedom či večerou pre vás a vašu rodinu. 

Suroviny:

200 g celozrnnej ryže
1 litr zeleninového vývaru
1 lyžička repkového oleja
20 g prepusteného masla ghí
100 g šampiónov
1 strúčik cesnaku
2 lyžičky sušeného rozmarínu
300 g kuracích pŕs
100 g domácej lučiny
štipka soli
5 g čerstvého rozmarínu
10 g parmazánu

Postup:

  1. Ryžu osmahnite na lyžičke repkového oleja a zalejte zeleninovým vývarom. Dajte ju do trúby piecť na 180 °C domäkka, čo zaberie cca 25-30 minút podľa trúby. 
  2. Medzitým si na prepustenom masle osmahnite na kocky nakrájané šampiónky s prelisovaným cesnakom a rozmarínom a zatiaľ ich odstavte.  
  3. Kuracie prsia očistite, osoľte a opekajte na nepriľnavej panvici bez tuku z oboch strán. Potom ich vidličkou natrhajte na menšie kusy. 
  4. Ryžu vyberte z trúby, zamiešajte do nej domácu lučinu, hubovú zmes a natrhané kuracie prsia. 
  5. Celú zmes premiešajte, rozdeľte na porcie a každú posypte rozmarínom a nastrúhaným parmezánom. 

ETA TIP: Na prípravu domácej lučiny budete potrebovať 200 ml sójovej smotany a 500 g gazdovského jogurtu (3,5 % tuku). 

Vezmite si väčšiu misu. Do nej vložte sito, ktoré do misky tak akurát pasuje a nechá medzierku na vykvapkanie jogurtu. Sito vysteľte čistou utierkou, naplňte jogurtom zmiešaným so smotanou a nechajte pri pokojovej teplote do druhého dňa. Cez sito odkvapká prebytočná voda a zostane len čistá lučina (cca 450 g). 

Prevzaté z Fitrecepty.info