Cake pops alebo tortové lízanky

Tortové lízanky alebo cake pops sú obľúbeným dezertom obzvlášť vo chvíli, keď potrebujete rýchly a efektný recept. Nie je taký pracný ako tradičná torta, ale úspech zožnete minimálne rovnaký. Recept pre vás pripravila foodbloggerka Adéla Zátková, ktorá na Instagrame vystupuje s účtom Pečeníčko.
Suroviny:
1 vajce
250 ml cmaru alebo kefíru
50 ml oleja
130 g krupicového cukru
15 g kakaa
210 g polohrubej múky
1 balenie prášku do pečiva
štipka soli
Na dokončenie:
3 lyžice obľúbenej marmelády
100g tvarohu vo vaničke
200g horkej čokolády
Postup:
1. Najprv zmiešajte zvlášť vlhké a suché ingrediencie a následne všetko dohromady.
2. Vymiešajte hladké a jemné cesto. Vlejte do tortovej formy vyloženej papierom na pečenie – veľkosť nie je dôležitá. Pečte na teplovzdušný program 25 - 30 min na 190 ° C.
3. Cesto nadrobte buď ručne alebo si to uľahčite kuchynským robotom.
4. Pridajte marmeládu a tvaroh a spracujte až kým nevznikne cesto, ktoré sa po stlačení nemrví.
5. Tvorte rovnako veľké guličky po cca 20 g. Vždy dôkladne stlačte a vyvaľkajte hladkú guličku.
6. Roztopte cca 50 g čokolády, špičku špajle v nej vždy namočte a zapichnite do guličky.
7. Pripravené lízanky vložte na hodinu do mrazničky.
8. Medzitým roztopte zvyšok čokolády. Po vychladení v nej každý kus dôkladne namočte a ozdobte rôznymi posypmi podľa chuti.
9. Keď čokoláda stuhne, máte hotovo. Dobrú chuť.