Cake pops alebo tortové lízanky

Cake pops alebo tortové lízanky

30 kusov

30 minút
1 hodina chladenia

Tortové lízanky alebo cake pops sú obľúbeným dezertom obzvlášť vo chvíli, keď potrebujete rýchly a efektný recept. Nie je taký pracný ako tradičná torta, ale úspech zožnete minimálne rovnaký. Recept pre vás pripravila foodbloggerka Adéla Zátková, ktorá na Instagrame vystupuje s účtom  Pečeníčko.

Suroviny:

1 vajce
250 ml cmaru alebo kefíru
50 ml oleja
130 g krupicového cukru
15 g kakaa
210 g polohrubej múky
1 balenie prášku do pečiva
štipka soli

Na dokončenie:
3 lyžice obľúbenej marmelády
100g tvarohu vo vaničke
200g horkej čokolády

Postup:

1. Najprv zmiešajte zvlášť vlhké a suché ingrediencie a následne všetko dohromady.

2. Vymiešajte hladké a jemné cesto. Vlejte do tortovej formy vyloženej papierom na pečenie – veľkosť nie je dôležitá. Pečte na teplovzdušný program 25 - 30 min na 190 ° C.

3. Cesto nadrobte buď ručne alebo si to uľahčite kuchynským robotom.

4. Pridajte marmeládu a tvaroh a spracujte až kým nevznikne cesto, ktoré sa po stlačení nemrví.

5. Tvorte rovnako veľké guličky po cca 20 g. Vždy dôkladne stlačte a vyvaľkajte hladkú guličku.

6. Roztopte cca 50 g čokolády, špičku špajle v nej vždy namočte a zapichnite do guličky.

7. Pripravené lízanky vložte na hodinu do mrazničky.

8. Medzitým roztopte zvyšok čokolády. Po vychladení v nej každý kus dôkladne namočte a ozdobte rôznymi posypmi podľa chuti.

9. Keď čokoláda stuhne, máte hotovo. Dobrú chuť.