Chilli s mletým hovädzím mäsom

Chilli s mletým hovädzím mäsom

6 - 8 porcií

45 minút

Mexické chilli con carne nie sú iba fazule s mäsom a paradajkami. Úspech tkvie vo vyváženom pomere chilli a ďalšieho korenia a tiež v jednej, pre mnohých možno prekvapivej ingrediencii – autentickú chuť dosiahnete pridaním kocky kvalitnej horkej čokolády, ktorá celú zmes doladí k dokonalosti. 

 

Suroviny:

2 lyžice oleja
1 väčšia cibuľa nakrájaná na plátky
3 strúčiky cesnaku
1 červená paprika 
500 g mletého hovädzieho mäsa
soľ, čierne korenie podľa chuti
1 lyžička mletého chilli
1 lyžica mletej sladkej papriky
1 lyžica rímskej rasce
2 lyžičky oregana
200 ml hovädzieho vývaru
400 g konzervovaných paradajok
400 g červených sterilizovaných fazúľ
kocka horkej čokolády

multifunkčný tlakový hrniec ETA Tauro

Postup:

  1. Zapnite program Varenie bez veka, prilejte olej a nechajte rozohriať. Potom pridajte cibuľu a nechajte ju zosklovatieť a zmäknúť. Pridajte cesnak a papriku. Spoločne chvíľu restujte. 

  2. Pridajte do hrnca mäso a chvíľu opekajte, snažte sa oddeliť mäso na malé kúsky. Osoľte, okoreňte a pridajte korenie, zamiešajte. Prilejte vývar a nakoniec pridajte konzervu paradajok. Vypnite program Varenie bez veka.  

  3. Nastavte program Tlakové varenie na 10 minút. Po skončení programu stlačte tlačidlo STOP a nechajte paru samovoľne vypúšťať, po 10 minútach otočte ventil a vypustite tlak úplne. Otvorte veko.  

  4. Fazule z konzervy preperte a nechajte odkvapkať. Zapnite Varenie bez veka, pridajte fazule s čokoládou a premiešajte. Nechajte prebublávať 5 - 10 minút. Servírujte s ryžou a quacamole.   

 

Chilli s mletým hovädzím mäsom