Chilli s mletým hovädzím mäsom

Mexické chilli con carne nie sú iba fazule s mäsom a paradajkami. Úspech tkvie vo vyváženom pomere chilli a ďalšieho korenia a tiež v jednej, pre mnohých možno prekvapivej ingrediencii – autentickú chuť dosiahnete pridaním kocky kvalitnej horkej čokolády, ktorá celú zmes doladí k dokonalosti.
Suroviny:
2 lyžice oleja
1 väčšia cibuľa nakrájaná na plátky
3 strúčiky cesnaku
1 červená paprika
500 g mletého hovädzieho mäsa
soľ, čierne korenie podľa chuti
1 lyžička mletého chilli
1 lyžica mletej sladkej papriky
1 lyžica rímskej rasce
2 lyžičky oregana
200 ml hovädzieho vývaru
400 g konzervovaných paradajok
400 g červených sterilizovaných fazúľ
kocka horkej čokolády
multifunkčný tlakový hrniec ETA Tauro
Postup:
- Zapnite program Varenie bez veka, prilejte olej a nechajte rozohriať. Potom pridajte cibuľu a nechajte ju zosklovatieť a zmäknúť. Pridajte cesnak a papriku. Spoločne chvíľu restujte.
- Pridajte do hrnca mäso a chvíľu opekajte, snažte sa oddeliť mäso na malé kúsky. Osoľte, okoreňte a pridajte korenie, zamiešajte. Prilejte vývar a nakoniec pridajte konzervu paradajok. Vypnite program Varenie bez veka.
- Nastavte program Tlakové varenie na 10 minút. Po skončení programu stlačte tlačidlo STOP a nechajte paru samovoľne vypúšťať, po 10 minútach otočte ventil a vypustite tlak úplne. Otvorte veko.
- Fazule z konzervy preperte a nechajte odkvapkať. Zapnite Varenie bez veka, pridajte fazule s čokoládou a premiešajte. Nechajte prebublávať 5 - 10 minút. Servírujte s ryžou a quacamole.