Opaľovaný krém Crème brûlée

Premýšľate nad ideálnou sladkou bodkou za slávnostným obedom či večerou? Crème brûlée je tou správnou voľbou. Jeho jemná, tak akurát sladká chuť neprehluší potešenie zmyslov z predchádzajúcich chodov a efektné servírovanie v mištičkách urobí dojem aj na vzácnych hostí. Príprava tejto francúzskej pochúťky pritom vôbec nie je zložitá.
Suroviny:
4 vaječné žĺtka
20 g kryštálového cukru
štipka soli
250 ml smotany na šľahanie
1 lyžička vanilkovej pasty
3 lyžice cukru na posypanie
alobal
multifunkčný tlakový hrniec ETA Tauro
Postup:
- Do misy pridajte vaječné žĺtky, cukor a štipku soli. Spoločne vymiešajte. Pridajte smotanu, vanilkovú pastu a spoločne premiešajte.
- Do hrnca vložte nadstavec na varenie potravín v pare, prilejte 400 ml vody. Prichystajte si mištičky, do ktorých rozdeľte pripravenú zmes. Mištičky dôkladne zakryte alobalom a vložte do hrnca. Misky môžete vrstviť aj na seba, ale pozor na stabilitu, aby sa vám niektorá z nich nepreklopila.
- Nasaďte veko a zapnite program Tlakové varenie na 6 minút. Po skončení programu stlačte tlačidlo STOP. Paru nechajte uniknúť prirodzene, poznáte to podľa ventilu, ktorý klesne dole.
- Mištičky opatrne vyberte z hrnca a nechajte vychladiť aspoň dve hodiny. Pred podávaním posypte každú mištičku cukrom a pomocou flambovacej pištole nechajte cukor na povrchu skaramelizovať.