Chlebíčky s jahodami a brie

Chlebíčky s jahodami a brie

10 chlebíčkov

20 minút

Jahody a syry s bielou plesňou predstavujú nevšednú kombináciu chutí, ktorá oslní každú návštevu. Vyskúšajte tento originálny recept od Martiny Lancingerové.

Suroviny:

Nátierka: 
1 väčšie zrelé avokádo 

3 – 4 lyžice limetkovej šťavy 

soľ 

Na ozdobenie: 
10 plátkov syra brie 

2 – 3 jahody 

pár stoniek mäty 
olivový olej 
čerstvo mleté čierne korenie 
soľ 

K servírovaniu: 
1 bageta

Postup:

1. Avokádo roztlačte vidličkou na kašu. Pokvapkajte limetkovou šťavou, popr. môžete použiť aj citrón. Ľahko osoľte a premiešajte. 
2. Bagetu nakrájajte na plátky. Opečte v toustovači. 
3. Každý plátok potrite avokádovou nátierkou. Ozdobte plátkom brie, jahodami a pár lístkami mäty. Ľahko pokvapkajte olejom a okoreňte čerstvo mletým čiernym korením. Nakoniec len ľahko dosoľte a podávajte.