Chlebíčky s jahodami a brie

Jahody a syry s bielou plesňou predstavujú nevšednú kombináciu chutí, ktorá oslní každú návštevu. Vyskúšajte tento originálny recept od Martiny Lancingerové.
Suroviny:
Nátierka:
1 väčšie zrelé avokádo
3 – 4 lyžice limetkovej šťavy
soľ
Na ozdobenie:
10 plátkov syra brie
2 – 3 jahody
pár stoniek mäty
olivový olej
čerstvo mleté čierne korenie
soľ
K servírovaniu:
1 bageta
Postup:
1. Avokádo roztlačte vidličkou na kašu. Pokvapkajte limetkovou šťavou, popr. môžete použiť aj citrón. Ľahko osoľte a premiešajte.
2. Bagetu nakrájajte na plátky. Opečte v toustovači.
3. Každý plátok potrite avokádovou nátierkou. Ozdobte plátkom brie, jahodami a pár lístkami mäty. Ľahko pokvapkajte olejom a okoreňte čerstvo mletým čiernym korením. Nakoniec len ľahko dosoľte a podávajte.