Toasty s avokádom, mozzarellou a paradajkami

Toasty s avokádom, mozzarellou a paradajkami

4 toasty

15 minút

Trendy „avo-toast“ dobýva vitríny moderných kaviarní a bistier, rovnako ako trhá rekordy v počte lajkov na sociálnych sieťach. Vyrobte si jeho domáci variant s mozzarellou a paradajkami, ktorý sa tej kaviarenskej hravo vyrovná.

Suroviny:

4 plátky toastového chleba
1 dobre dozreté avokádo
1 balenie mozzarelly v náleve
200 g cherry paradajok a reďkoviek
50 g údeného lososa
čerstvý syr typu Lučina
olivový olej
soľ, korenie
vajce

Postup:

1. Rozohrejte sendvičovač Sorento Plus s grilovacími platňami. Hneď ako sa rozsvieti kontrolka optimálnej teploty, vložte dva plátky toastového chleba a opekajte ich približne 4 minúty. Kým prvé toasty chladnú, opečte aj zvyšné dva plátky.
2. Zrelé avokádo zbavte šupky aj kôstky a nakrájajte ho na plátky. Mozzarellu nechajte odkvapkať a tiež nakrájajte na plátky. Cherry paradajky a reďkovky umyte a nakrájajte.
3. Pripravené toasty natrite Lučinou a poukladajte avokádo, mozzarellu, paradajky a reďkovky. Osoľte a okoreňte podľa vlastnej chuti a prípadne pridajte aj varené či smažené slepačie alebo prepeličie vajce.