Špenátový šalát s jahodami a avokádom

Špenátový šalát s jahodami a avokádom

2 porcie

10 minút

Že jahody patria len do dezertov a ovocných šalátov už dávno neplatí. V kombinácii so špenátom, avokádom a citrónovou zálievkou vykúzlia skvelý svieži letný šalát, ktorý vás osvieži v horúcich letných dňoch.

Suroviny:

4 hrste baby špenátu 
10 jahôd 

½ avokáda 

10 guličiek mini mozarelly 
červená cibuľa 

hrsť bazalky 
čerstvo mleté čierne korenie 


Dresing:
2 lyžice olivového oleja 
1,5 lyžice čerstvej citrónovej šťavy 
soľ

Postup:

1. Do tanierov alebo misiek rozprestrite po dvoch hrstiach baby špenátu. 
2. Jahody aj ošúpané avokádo nakrájajte na plátky a naaranžujte na špenát. Mozarellu prepoľte a pridajte na taniere. Červenú cibuľu nakrájajte na tenké polkolieska a ľahko šalát posypte. Na 2 porcie bude stačiť asi ¼ menšej cibule. Na šalát rozprestrite lístky bazalky a ľahko okoreňte.  
3. V miske prešľahajte ingrediencie na dresing a šalát tesne pred servírovaním ľahko prelejte. 
4. Šalát (aj bez mozarelly) môžete servírovať ako originálnu prílohu napríklad ku grilovaniu.