Špenátový šalát s jahodami a avokádom

Že jahody patria len do dezertov a ovocných šalátov už dávno neplatí. V kombinácii so špenátom, avokádom a citrónovou zálievkou vykúzlia skvelý svieži letný šalát, ktorý vás osvieži v horúcich letných dňoch.
Suroviny:
4 hrste baby špenátu
10 jahôd
½ avokáda
10 guličiek mini mozarelly
červená cibuľa
hrsť bazalky
čerstvo mleté čierne korenie
Dresing:
2 lyžice olivového oleja
1,5 lyžice čerstvej citrónovej šťavy
soľ
Postup:
1. Do tanierov alebo misiek rozprestrite po dvoch hrstiach baby špenátu.
2. Jahody aj ošúpané avokádo nakrájajte na plátky a naaranžujte na špenát. Mozarellu prepoľte a pridajte na taniere. Červenú cibuľu nakrájajte na tenké polkolieska a ľahko šalát posypte. Na 2 porcie bude stačiť asi ¼ menšej cibule. Na šalát rozprestrite lístky bazalky a ľahko okoreňte.
3. V miske prešľahajte ingrediencie na dresing a šalát tesne pred servírovaním ľahko prelejte.
4. Šalát (aj bez mozarelly) môžete servírovať ako originálnu prílohu napríklad ku grilovaniu.