Chlieb s bielym jogurtom

Chlieb s bielym jogurtom

1 bochník

 

Pridanie bieleho jogurtu či zákvasu do rôzneho druhu pečiva je dnes úplne bežné. Vyskúšajte náš variant chleba s bielym jogurtom. Jogurt chlieb príjemne zjemní a výsledný bochník bude pekne pružný.

Suroviny:

150 g bieleho jogurtu
1 lyžica oleja
200 ml vody
1 lyžička cukru
2 rovné lyžičky soli (10 g)
1 lyžička drvenej rasce
100 g žitnej chlebovej múky 
200 g hladkej múky
200 g pšeničnej chlebovej múky
10 g čerstvého droždia

Postup:

1. Všetky suroviny okrem cesnaku a syra dajte do formy pekárne. Najprv tekutiny a soľ, potom múku a ostatné suroviny. Droždie uložte alebo nadrobte navrch na múku.
2. Zapnite základný program Klasik, nastavte veľkosť chleba 1000 g, kôrku tmavú a pekáreň zapnite. 
3. Pekáreň cesto vypracuje, nechá vykysnúť a následne aj upečie.
4. Upečený chlieb opatrne vyklopte na mriežku, vytiahnite z neho háky a nechajte vychladnúť.