Podmaslový chlieb

Podmaslový chlieb

1 bochník

 

Podmaslový chlieb je skvelou voľbou, ak práve nemáte k dispozícii kvások a potrebujete upiecť chlieb iba s použitím droždia. Pridať môžete rôzne semienka či orechy podľa toho, na čo máte práve chuť.

Suroviny:

300 ml podmaslia
50 ml vody
2 lyžice oleja
1 lyžička cukru
2 lyžičky drvenej rasce
2 rovné lyžičky soli (10 g)
380 g pšeničnej chlebovej múky
120 g žitnej chlebovej múky
10 g čerstvého droždia

Postup:

1. Všetky suroviny dajte do formy pekárne. Najprv tekutiny a soľ, potom múku a ostatné suroviny. Droždie uložte alebo nadrobte navrch na múku.
2. Zapnite základný program Klasik, nastavte veľkosť chleba 1000 g, kôrku strednú alebo tmavú a pekáreň zapnite. 
3. Pekáreň cesto vypracuje, nechá vykysnúť a následne aj upečie.
4. Upečený chlieb opatrne vyklopte na mriežku, vytiahnite z neho háky a nechajte vychladnúť.

ETA TIP: Podávať ho môžete iba tak, alebo servírujte s rôznymi nátierkami.