Citrónovo-čučoriedkové muffiny

Svieži, chutný dezert zvládnete počas chvíľky v teplovzdušnej fritéze ETA Formio. Vyskúšajte recept od Natálie Černouškovej z profilu Poklady kuchyně.
Suroviny:
180 g masla
120 g krupicového cukru
3 vajcia
3 PL citrónovej šťavy
kôra z jedného citróna
120 g hladkej múky
90 g špaldovej hladkej múky
1 ČL prášku do pečiva
štipka soli
120 ml mlieka
čučoriedky (mrazené)
Postup:
1. Vyšľahajte maslo s cukrom, cca 10 minút. Potom pridávajte vajcia po jednom a šľahajte ďalšie 3 minúty.
2. Medzitým si v inej mise zmiešajte múku s práškom do pečiva a soľou.
3. K maslovej zmesi pridajte citrónovú kôru a šťavu.
4. Potom postupne prisypte múčnu zmes a prilejte mlieko.
5. Pripravené cesto nalejte do silikónových alebo papierových formičiek na muffiny a dajte piecť na 170 °C zhruba 30 minút do teplovzdušnej fritézy (dozlata). Spravte test špajdľou.