Citrónovo-čučoriedkové muffiny

Citrónovo-čučoriedkové muffiny

4 porcie

50 minút

Svieži, chutný dezert zvládnete počas chvíľky v teplovzdušnej fritéze ETA Formio. Vyskúšajte recept od Natálie Černouškovej z profilu Poklady kuchyně.

Suroviny:

180 g masla
120 g krupicového cukru

3 vajcia 

3 PL citrónovej šťavy
kôra z jedného citróna

120 g hladkej múky
90 g špaldovej hladkej múky

1 ČL prášku do pečiva

štipka soli

120 ml mlieka
čučoriedky (mrazené)

Postup:

1. Vyšľahajte maslo s cukrom, cca 10 minút. Potom pridávajte vajcia po jednom a šľahajte ďalšie 3 minúty. 
2. Medzitým si v inej mise zmiešajte múku s práškom do pečiva a soľou. 
3. K maslovej zmesi pridajte citrónovú kôru a šťavu.
4. Potom postupne prisypte múčnu zmes a prilejte mlieko. 
5. Pripravené cesto nalejte do silikónových alebo papierových formičiek na muffiny a dajte piecť na 170 °C zhruba 30 minút do teplovzdušnej fritézy (dozlata). Spravte test špajdľou.