Pohankové muffiny s čučoriedkami

Pohankové muffiny s čučoriedkami

10 muffinov

 

 

Máte chuť na sladké muffiny, ale predsa len by ste ich radi upiekli v zdravšom variante? Pripravte si ich z pohánkového cesta, ktoré obsahuje veľa vitamínov a minerálnych látok. Vďaka tejto surovine sú muffiny vhodné aj pre celiatikov. 

Suroviny:

130 g pohánkovej múky (pokiaľ nezoženiete, rozmixujte pohánku)
hrsť mrazených čučoriedok (alebo nakladaných, zaváraných - osušíme v obrúsku)
50 g trstinového cukru
1 vajce
150 ml mlieka
45 ml oleja
1 lyžička prášku do pečiva
1 lyžička vanilkového extraktu

pekáreň ETA Delicca II Max

Postup:

1. Pre cesto použite dvojitú formu a ingrediencie dajte len do jednej komory – od tekutých po sypké. 
2. Zvoľte program MUFFINY, kôrka stredná. 

3. Akonáhle zaznie akustický signál (10x), program sa automaticky zastaví. Vyberte formu a premiešané cesto (zmes) dajte opatrne do foriem na muffiny. Môžete použiť aj košíčky na muffiny, ale nemusíte. 
4. Naplnené formy dajte do drôtenej konštrukcie a celé to vložte do pekárne. 
5. Teraz podržaním tlačidla MENU cca 3 sekundy prerušte uzamknutie ovládacieho panelu a stlačte tlačidlo START/STOP, čo spustí prerušený program.