Čokoládový fondant

Čokoládový fondant patrí medzi obľúbené dezerty najmä kvôli jeho tekutému stredu, ktorý sa po rozkrojení rozleje po tanieri ako láva. Blogerka Natálie Černoušková si pre vás prichystala recept, v ktorom tento obľúbený dezert pripravila v teplovzdušnej fritéze ETA Formio.
Suroviny:
50 g mliečnej čokolády
50 g masla
1 vajce
1 žĺtok
50 g krupicového cukru
50 g hladkej múky
Postup:
1. Maslo s čokoládou rozpustite vo vodnom kúpeli (miska sa nedotýka vody).
2. Vymažte mištičky maslom a vysypte kakaom.
3. Vajcia, žĺtok a cukor vyšľahajte do peny. Vmiešajte rozpustenú čokoládu a nakoniec stierkou vmiešajte múku.
4. Cesto nalejte do formičiek a dajte piecť do teplovzdušnej fritézy na 10-15 minút na 160 °C.
5. Po upečení poprášte kakaom a potom práškovým cukrom.