Čokoládový fondant

Čokoládový fondant

3 mištičky

30 minút

Čokoládový fondant patrí medzi obľúbené dezerty najmä kvôli jeho tekutému stredu, ktorý sa po rozkrojení rozleje po tanieri ako láva. Blogerka Natálie Černoušková si pre vás prichystala recept, v ktorom tento obľúbený dezert pripravila v teplovzdušnej fritéze ETA Formio

Suroviny:

50 g mliečnej čokolády
50 g masla
1 vajce
1 žĺtok
50 g krupicového cukru
50 g hladkej múky

Postup:

1. Maslo s čokoládou rozpustite vo vodnom kúpeli (miska sa nedotýka vody).
2. Vymažte mištičky maslom a vysypte kakaom.
3. Vajcia, žĺtok a cukor vyšľahajte do peny. Vmiešajte rozpustenú čokoládu a nakoniec stierkou vmiešajte múku.
4. Cesto nalejte do formičiek a dajte piecť do teplovzdušnej fritézy na 10-15 minút na 160 °C.
5. Po upečení poprášte kakaom a potom práškovým cukrom.