Elegantná čokoládová torta

Veľká paráda za minimum času? Tento recept na čokoládovú tortu od Dezertíny si určite zamilujete vďaka jednoduchej príprave, skvelej chuti a elegantnému vzhľadu. Či už sa ho rozhodnete pripraviť na nejakú slávnostnejšiu príležitosť alebo len tak, rozhodne poteší každého milovníka čokolády.
Suroviny:
250 g karamelových sušienok
70 g roztopeného masla
500 ml smotany na šľahanie (33 %)
450 g kvalitnej vysokopercentnej čokolády (aspoň 65 %)
Postup:
- Sušienky rozdrvte najemno pomocou mixéra. Vlejte roztopené maslo a dôkladne premiešajte.
- Zmes vtlačte do okrúhlej formy a pečte cca 7 min. na 180 C. Potom ju nechajte vychladnúť.
- V hrnci si ohrejte smotanu na bod varu. Vsypte do nej čokoládu a chvíľu počkajte, kým sa roztopí. Metličkou zmes poriadne dohladka zamiešajte.
- Čokoládovú zmes nalejte na vychladnuté sušienky a nechajte cez noc stuhnúť v chladničke. Tortu krájajte nahriatym nožom.
Foto: Vít Mádr