Domáce bagely z jogurtu

Domáce bagely z jogurtu

10 bagelov

40 minút príprava
50 minút pečenie

Suroviny:

280 g hladkej múky
10 g kypriaceho prášku do pečiva
3 g soli
200 g bieleho jogurtu
1 vajce
Ľanové, slnečnicové či sezamové semienka alebo mak na posypanie

Postup:

1. V mise premiešajte múku, soľ a kypriaci prášok do pečiva. Pridajte jogurt a asi 10 minút rukami alebo v robote spracovávajte, až vznikne hladké cesto.
2. Teraz cesto rozdeľte na 10 častí, z každej vytvorte guličku, do ktorej prstom urobte dieru a okraje mierne roztiahnite do strán, aby ste získali tvar prstenca.
3. Bagely pomažte rozšľahaným vajcom a posypte semienkami.
4. Rozohrejte sendvičovač Sorento Plus s platňami v tvare lastúr a vložte do nich pripravené bagely. Každú várku (teda vždy dva bagely naraz) pečte asi 10 minút a pred podávaním nechajte aspoň 15 minút vychladnúť.