Falošná Šarlota - tvarohový dezert s brusnicami

Falošná Šarlota - tvarohový dezert s brusnicami

1 forma

180 minut

Nič zložitého, nič tučného. Dobrý a rýchly recept od Marzicake s nadýchanými piškótami, nazývaný Šarlota, si jednoducho pripravíte aj vo svojej kuchyni. Tú najťažšiu prácu za vás odvedie robot s metlou na šľahanie a kvalitná forma, zvyšok bude hotový raz dva.

Suroviny:

Cesto:
70 g rozohriateho masla (vychladnutého)
90 g kryštálového cukru
2 ks žĺtkov
250 g mäkkého tvarohu
2 lyžice medu
120 g polohrubej múky
20 g hladkej múky
8 g prášku do pečiva
2 ks ušľahaných bielkov

Dokončenie:
3 hrste brusníc
60 g vody
80 g kryštálového cukru
1 lyžica bieleho rumu
2 lyžice kryštálového cukru na obalenie brusníc
1 lyžička práškového cukru na posyp dezertu

Postup:

Šarlota:
1. Vymiešajte žĺtky s cukrom.
2. Pridajte vychladnutý rozohriaty tuk, med a tvaroh.
3. Zapracujte múku premiešanú s práškom do pečiva.
4. Nakoniec zľahka vmiešajte ušľahané bielky.
5. Formu vystriekajte olejom v spreji.
6. Cesto preložte do formy.
7. Pečte v predhriatej rúre na 165°C podľa Vašej rúry približne 40 minút.
8. Či je upečená, zistíte vpichom špajdle.
9. Po upečení nechajte tvarohovú Šarlotu vychladiť.

Dokončenie:
1. 
Vodu, cukr a rum svařte.
2. Do horkého rozvaru naložte brusnice minimálně na 2 hodiny. (Nejlépe přes noc)
3. Poté brusinky vyndejte na pečící papír a obalte v cukru.
4. Brusinky naaranžujte na piškot.
5. Celý dezert pocukrujte.