Grilážové medvedie labky

Grilážové medvedie labky

 

2 plechy

 

60 minút

Ďalšie staročeské cukrovinky, ktoré v dnešnej dobe pôsobia ako z rozprávky. Ich príprava je však veľmi jednoduchá. Pokiaľ máte doma formičky na medvedie labky po babičke, vytiahnite ich a pusťte sa do nich.  

Suroviny:

360 g lúpaných mandlí 

500 g práškového cukru 

maslo na vymazanie 

 

stolný mixér ETA Vital Blend  

formičky na medvedie labky 

jablko  

Postup:

1. Formičky na medvedie labky vymažte maslom. Mandle rozmixujte v mixéri ETA Vital Blend najemno. 

 

2. V panvici rozohrejte cukor a za stáleho miešania ho nechajte rozpustiť. Akonáhle získa zlatý nádych a je tekutý, vsypte mandle a premiešajte. Nechajte prejsť varom, ale opatrne, aby griláž nestmavla a nezhorkla.  

 

3. Griláž dávkujte lyžičkou do vymazaných formičiek a pomocou jablka ho do nich vtlačte, aby ste si nepopálili prsty. Zhruba po 2 minútach vyklopte medvedie labky a nechajte ich schladnúť a stuhnúť.