Grilážové medvedie labky

2 plechy
60 minút
Ďalšie staročeské cukrovinky, ktoré v dnešnej dobe pôsobia ako z rozprávky. Ich príprava je však veľmi jednoduchá. Pokiaľ máte doma formičky na medvedie labky po babičke, vytiahnite ich a pusťte sa do nich.
Suroviny:
360 g lúpaných mandlí
500 g práškového cukru
maslo na vymazanie
stolný mixér ETA Vital Blend
formičky na medvedie labky
jablko
Postup:
1. Formičky na medvedie labky vymažte maslom. Mandle rozmixujte v mixéri ETA Vital Blend najemno.
2. V panvici rozohrejte cukor a za stáleho miešania ho nechajte rozpustiť. Akonáhle získa zlatý nádych a je tekutý, vsypte mandle a premiešajte. Nechajte prejsť varom, ale opatrne, aby griláž nestmavla a nezhorkla.
3. Griláž dávkujte lyžičkou do vymazaných formičiek a pomocou jablka ho do nich vtlačte, aby ste si nepopálili prsty. Zhruba po 2 minútach vyklopte medvedie labky a nechajte ich schladnúť a stuhnúť.