Grilované kuracie Souvlaki

Grilované kuracie Souvlaki

6 špízov

45 minút
2-3 hodiny marinovania

Grilovanie bez čakania, bez rozkladania ohňa aj bez špinavého grilu – sendvičovač Sorento Plus vám túto príjemnú letnú aktivitu uľahčí a urýchli. Vyskúšajte napr. lahodné grilované špízy, ktoré jednoducho pripravíte v pohodlí domova, na chate či v kempe a to navyše bez ohľadu na počasie.

Suroviny:

500 g kuracích pŕs
4 lyžice olivového oleja
šťava z 1 citróna
2 lyžice sušeného oregana
1 strúčik cesnaku
½ lyžičky sladkej papriky
soľ, korenie podľa chuti
6 drevených špajdlí alebo kovových ihiel

Postup:

1. Kuracie mäso očistite a nakrájajte na kocky o veľkosti asi 2x2 cm. Cesnak olúpte a prelisujte, zmiešajte ho s olivovým olejom, citrónovou šťavou, oreganom, paprikou a dochuťte soľou a korením.
2. Pridajte nakrájané mäso a dôkladne premiešajte. Nechajte marinovať v chladničke aspoň 2–3 hodiny. Medzitým namočte špajdle do studenej vody.
3. Mäso vyberte z marinády, nechajte odkvapkať a potom postupne napichujte na špajdle. Do sendvičovača Sorento Plus vložte grilovacie platne a nechajte ich rozohriať. Po rozsvietení kontrolky optimálnej teploty vložte špízy, priklopte hornou časťou sendvičovača a grilujte po dobu asi 10 minút.
4.Podávajte napríklad s gréckym šalátom tzatziki a pita chlebom.