Sušienky z vlašských orechov

Sušienky z vlašských orechov

cca 25 ks 

 

50 minút

 

Domáce sušienky sú vďačnou sladkosťou „do ruky“, ktorá zastane úlohu výživnej desiaty, ale aj malej maškrty k popoludňajšej káve. Vyskúšajte napr. obľúbený recept skúsenej cukrárky Tamary Adamčíkovej, ktorá vsádza na kombináciu chuťovo výrazných vlašských orechov a jemnej bielej čokolády.

 

Suroviny:

280 g pšeničnej hladkej múky
260 g pšeničnej chlebovej múky
13 g jedlej sódy   
13 g kypriaceho prášku do pečiva  
8 g morskej soli
280 g masla  
280 g trstinového cukru   
260 g krupicového cukru  
2 veľké vajcia   
26 g vanilkového cukru
250 g kvalitnej bielej čokolády  
150 g vlašských orechov 
50 ml javorového sirupu 

 

 Postup:

  1. Do misy preosejte obe múky, jedlú sódu, kypriaci prášok a soľ.    

  2. Čokoládu a orechy nasekajte na kúsky.    

  3. Pomocou robota utrite maslo s trstinovým krupicovým a vanilkovým cukrom, trvá to približne 5–10 minút. Následne pridajte za stáleho mixovania tiež vajce.  

  4. Dôkladne vmiešajte suchú múkovú zmes a potom aj čokoládu a orechyy.    

  5. Pripravené cesto prikryte potravinárskou fóliou a nechajte 24 hodín odpočívať v chladničke.    

  6. Rúru predhrejte na 180 °C, plech vyložte papierom na pečenie alebo silikónovou podložkou.

  7. Z cesta tvorte rovnako veľké guličky. Klaďte ich na plech tak, aby medzi nimi zostali väčšie rozostupy.   

  8. Sušienky pečte 18–20 minút do svetlo-zlata a potom ich nechajte vychladnúť na mriežke.   

 

Sušienky z vlašských orechov