Hovädzí vývar

Pripravte si ikonickú vietnamskú polievku Phở bò v pohodlí domova! Patrí síce k pokrmom, ktorých príprava sa trocha pretiahne, s multifunkčným tlakovým hrncom vás však trojhodinové postávanie pri sporáku nečaká – väčšinu práce zvládne bez vašej asistencie.
Suroviny:
2 cibule
10 cm koreňa zázvoru
1 zväzok škorice
1 hviezdička badyánu
2 tobolky kardamomu
1 kg hovädzích kostí
2 - 3 l vody
1 lyžica soli
15 g trstinového cukru
1 lyžica rybacej omáčky
500 g hovädzieho zadného
vrecko ryžových rezancov (4 mm)
hrsť čerstvého koriandra
2 jarné cibuľky
1 červená cibuľa
naklíčené mungo fazule
chilli paprička
limeta
(perila)
multifunkčný tlakový hrniec ETA Tauro
Postup:
- Neolúpanú cibuľu a zázvor rozkrojte na polovicu a pražte na sucho na panvici do doby, kým povrch sčernie. Potom otočte a postup zopakujte. Takto opečené ich vyberte z panvice a nechajte vychladnúť. Olúpte z čiernych vrstiev.
- Hrniec zapnite na program Varenie bez veka, vhoďte korenie a opekajte do doby, kým sa korenie rozvonia. Korenie dajte do sitka alebo plátna a odložte stranou.
- Kosti opláchnite, vložte do hrnca, zalejte vodou a priveďte k varu v programe Varenie bez veka, varte 3 minúty. Vodu z kostí vylejte, nádobu dôkladne umyte, kosti operte. Takto môžete opakovať do doby, kým bude voda čistá bez známok hnedej peny.
- Do hrnca vložte preprané kosti, zalejte vodou, pridajte soľ, cukor, korenie, cibuľu a zázvor. Zalejte vodou po rysku. Nastavte program Tlakové varenie na 90 minút.
- Po skončení programu vypustite paru a odoberte veko. Vývar sceďte, primiešajte doňho rybaciu omáčku. Ochutnajte a prípadne pridajte rybaciu omáčku alebo soľ. O ostrosť sa nám postará chilli a o kyslosť limetka.
- Ryžové nudle uvarte podľa návodu. Mäso nakrájajte na skutočne tenké plátky, najlepšie sa vám bude krájať, keď bude mäso chvíľu vytiahnuté z mrazničky. Medzitým si dajte znova variť scedený vývar, musí dosiahnuť bod varu, pretože ním budete prelievať surové mäso.
- Na dno misky dajte uvarené rezance, na ne nadrobno nasekanú jarnú cibuľku, na pol kolieska nakrájanú červenú cibuľku a jemne nasekaný koriander. Plátky mäsa vyskladajte okolo misky a zalejte vývarom, mäso sa krásne zatiahne. Polievku podávajte s mungo klíčkami, chilli papričkou, limetkou a prípadne aj s perilou.