Hummus z červenej papriky

Hummus z červenej papriky

1 porcia

15 minút

Hummus je nátierka z rozmixovaného cícera. Skôr ako nátierka na chlieb, sa ale používa ako dip. Namáčať môžete kúsky pečiva, pita chlieb či zeleninu. Hummus tak môže byť chutná desiata s dobrými výživovými hodnotami, alebo originálne pohostenie na rôzne oslavy. Tento recept pripravila blogerka Natálie Černoušková z profilu Poklady kuchyně a ozvláštnila ho pečenými paprikami.

Suroviny:

2 červené papriky
150 g sterilizovaného cícera
2 strúčiky cesnaku

60 g namletých sezamových semienok na pastu
1 lyžica vody

1 lyžica citrónovej šťavy
1 lyžica sezamového oleja

1/2 lyžičky soli

Postup:

1. Najprv v teplovzdušnej fritéze opečte 2 červené, rozkrojené papriky 20 minut na 180 °C. 
2. Sezamové semienka zomeľte na pastu tahini, pridajte olúpané, opečené papriky. Po upečení ide šupka dole sama.
3. Dochuťte strúčikmi cesnaku, soľou, korením a trochou údenej papriky a všetko spoločne rozmixujte.
ETA TIP: Dozdobte bielymi a čiernymi sezamovými semienkami a žeruchou.