Hummus z červenej papriky

Hummus je nátierka z rozmixovaného cícera. Skôr ako nátierka na chlieb, sa ale používa ako dip. Namáčať môžete kúsky pečiva, pita chlieb či zeleninu. Hummus tak môže byť chutná desiata s dobrými výživovými hodnotami, alebo originálne pohostenie na rôzne oslavy. Tento recept pripravila blogerka Natálie Černoušková z profilu Poklady kuchyně a ozvláštnila ho pečenými paprikami.
Suroviny:
2 červené papriky
150 g sterilizovaného cícera
2 strúčiky cesnaku
60 g namletých sezamových semienok na pastu
1 lyžica vody
1 lyžica citrónovej šťavy
1 lyžica sezamového oleja
1/2 lyžičky soli
Postup:
1. Najprv v teplovzdušnej fritéze opečte 2 červené, rozkrojené papriky 20 minut na 180 °C.
2. Sezamové semienka zomeľte na pastu tahini, pridajte olúpané, opečené papriky. Po upečení ide šupka dole sama.
3. Dochuťte strúčikmi cesnaku, soľou, korením a trochou údenej papriky a všetko spoločne rozmixujte.
ETA TIP: Dozdobte bielymi a čiernymi sezamovými semienkami a žeruchou.