Vaječný koňak

Receptov na výrobu vaječného koňaku som vyskúšala naozaj veľa. Z mlieka, smotany, varený a bez varenia, ale nič ma príliš neoslovilo. Po pár pokusoch iných variant som sa nakoniec vždy vrátila k receptu, ktorý robila moja babička a mamka. Je najjednoduchší a pre všetkých okolo mňa najchutnejší. Takto popisuje svoj vaječný koňak blogerka Dana Tuháčková z profilu Marzicake.
Suroviny:
2-3 ks žĺtkov
1/2 ks vanilkového struku
1 ks plechovky sladeného kondenzovaného mlieka
4 ks plechovky nesladeného kondenzovaného mlieka
1/2 l rumu
Postup:
1. Všetky ingrediencie rozmixujte v mixéri. Následne pobúchajte, aby ste vypustili vzduchové bubliny.
Marzicake TIP: Použite sklenený mixér, ktorý nepohlcuje farby ani pachy.
2. Plňte do fliaš a skladujte v chladničke. Najlepší je tak týždeň po odležaní.