Jablkový kysnutý múčnik

Spojenie sladko-kyslých jabĺk, hrozienok a kysnutého cesta je takmer vždy zárukou úspechu. Nadýchaný múčnik pripravíte s minimálnym úsilím vďaka pekárni ETA Delicca II Max.
Suroviny:
130 ml vody
50 ml oleja
1 vajce
150 g nahrubo nastrúhaných jabĺk
100 g hrozienok
veľká štipka soli
50 g cukru
1 vanilkový cukor
2 lyžičky citrónovej šťavy
500 g hladkej múky
1 lyžička škorice
13-14 g čerstvého droždia
Postup:
1. Všetky suroviny dajte do formy pekárne. Najprv tekutiny a soľ, potom múku a ostatné suroviny. Droždie uložte alebo nadrobte navrch na múku.
2. Zapnite program Sladký, veľkosť 1000 g.
3. Pred tretím kysnutím je vhodné z cesta vytiahnuť háky, cesto potom namočenou rukou urovnajte, pekáreň zatvorte a nechajte ju pokračovať v práci.
4. Upečený múčnik opatrne vyklopte a nechajte na mriežke vychladnúť.