Jablkový perník

Jablkový perník

1 múčnik

 

Úžasne nadýchaný a vďaka jablkám vláčny perník zvládnete upiecť v domácej pekárni ETA Delicca II Max, ktorá celú prácu vybaví za vás.

Suroviny:

230 ml mlieka
4 lyžice oleja
1 lyžica citrónovej šťavy 
1 vajce 
200 g strúhaných jabĺk 
150 g cukru 
2 rovné lyžičky škorice 
1 lyžica kakaa 
200 g hladkej múky 
200 g polohrubej múky 
1 prášok do perníka  
1 lyžička prášku do pečiva 

Postup:

1. Suroviny dajte do pekárne v uvedenom poradí a zapnite program Torta, ktorý je určený na pečenie múčnikov s práškom do pečiva.
2. Počas pečenia kontrolujte špajdľou, či už je perník hotový, aby sme ho nevysušili alebo nepripálili.