Strakatá kysnutá buchta

Strakatá kysnutá buchta

1 múčnik

 

Kysnuté cestá sú lahodné a nadýchané, ale nie vždy jednoduché na prípravu. Pekáreň ETA Delicca II sa však o všetko postará za vás. Stačí vložiť potrebné suroviny a o zvyšok už sa postará. Vyskúšajte variant tradičných pečených buchiet s rôznymi druhmi náplní.

Suroviny:

120 ml vody
40 g zmäknutej masti
1 vajce
100 g cukru
štipka soli
strúhaná citrónová kôra
350 g hladkej múky 
13 g čerstvého droždia
Náplň: maková, orechová, tvarohová

Postup:

1. Suroviny uložte do formy pekárne. Najprv vkladajte tekuté suroviny a až potom sypké. Masť nechajte trochu povoliť.   
2. Zvoľte program Cesto a nechajte pekáreň pracovať. Hotové cesto znovu ručne prepracujte na pomúčenom stole, nakrájajte na malé kúsky a tie naplňte rôznymi náplňami ako balené buchtičky.  
3. Dobre uzatvorte a naskladajte do pekárne tesne vedľa seba. Medzi sebou namastěte tak, jak jsme zvyklí u balených buchet. Nechajte vykysnúť a upečte. Zvoľte program Pečenie na 50 minút (záleží aj na tom, ako veľmi sú buchtičky plnené). 
4. Upečené vyklopte z formy a nechajte vychladnúť na mriežke. 
5. Pri krájaní potom každý dostane na tanier rez s farebnými okami všetkých druhov náplní.