Domáca pizza

Máte chuť na pizzu? Máme pre vás skvelý recept na domáce pizza cesto, ktoré je jemné, chrumkavé a veľmi chutné. Nezabudnite ho ale nechať odpočinúť cez noc v chladničke, aby vďaka štiepeniu cukrov, bielkovín a tukov získalo tieto skvelé vlastnosti. Pizzu si potom môžete obložiť a dochutiť podľa vašich predstáv.
Suroviny:
500 g hladkej múky
1 PL extra virgin olivového oleja
21 g čerstvého droždia
250 ml vlažnej perlivej vody
5 g soli
pekáreň ETA Delicca II
Postup:
1. Vo vlažnej perlivej vode rozpusťte droždie, vmiešajte soľ a preložte do veľkej nádoby s veľkými hnetacími hákmi. Prilejte olivový olej a pridajte aj múku. Zapnite program CESTO.
2. Po skončení programu cesto vyklopte na mierne pomúčenú dosku, hneťte a rozdeľte na 3 rovnako veľké kusy, ktoré zabaľte do potravinárskej fólie a vložte na 12 hodín odpočinúť do chladničky.
3. Po 12 hodinách cesto postupne vyťahujte z chladničky. Vyvaľkajte ho do guľatého tvaru, poukladajte naň ingrediencie podľa vlastného výberu. Nakoniec pokvapkajte olivovým olejom.
4. Vložte do rozohriatej rúry na 200°C a pečte do zlata cca 15–20 minút.