Jahodový crumble s kokosovou posýpkou

Jahodový crumble s kokosovou posýpkou

4 porcie

 

40 minút

 

Sladučká vrstva jahôd skrytá pod chrumkavou posýpkou s neodolateľnou vôňou kokosu – zaboriť lyžičku do tohto skvostného dezertu je slasť, ktorú nie je možné popísať slovami. Neostáva vám tak nič iné, ako ho podľa osvedčeného receptu Tamary Adamčíkovej vyskúšať. S kopčekom vanilkovej zmrzliny sa určite stane stálicou vášho letného hodovania.  

 

Suroviny:

Náplň:  
600 g čerstvých jahôd
40 g trstinového cukru  
40 g kukuričného škrobu  
šťava z 1/2 citróna 
20 g vanilkového cukru   

Posýpka:  
100 g masla
120 g strúhaného kokosu   
100 g hladkej múky  
130 g trstinového cukru  
5 g škorice  
5 g soli 

maslo na vymazanie formy

 Postup:

  1. Rúru predhrejte na 200 °C, formu alebo zapekaciu misku vymažte maslom.

  2. Jahody očistite a nakrájajte na polovice. Dobre ich premiešajte s obidvoma druhmi cukru, škrobom a citrónovou šťavou.

  3. Posýpku spracujte pomocou multifunkčného kuchynského robota – do misy vložte všetky suroviny na posýpku a nechajte ich metlou na miesenie dôkladne premiesiť.

  4. Formu naplňte jahodou zmesou a následne ju rovnomerne zasypte posýpkou.

  5. Pečte 20 – 25 minút a podávajte ešte teplé, najlepšie s vanilkovou zmrzlinou alebo šľahačkou.

 

Jahodový crumble s kokosovou posýpkou