Jahodový crumble s kokosovou posýpkou

Sladučká vrstva jahôd skrytá pod chrumkavou posýpkou s neodolateľnou vôňou kokosu – zaboriť lyžičku do tohto skvostného dezertu je slasť, ktorú nie je možné popísať slovami. Neostáva vám tak nič iné, ako ho podľa osvedčeného receptu Tamary Adamčíkovej vyskúšať. S kopčekom vanilkovej zmrzliny sa určite stane stálicou vášho letného hodovania.
Suroviny:
Náplň:
600 g čerstvých jahôd
40 g trstinového cukru
40 g kukuričného škrobu
šťava z 1/2 citróna
20 g vanilkového cukru
Posýpka:
100 g masla
120 g strúhaného kokosu
100 g hladkej múky
130 g trstinového cukru
5 g škorice
5 g soli
maslo na vymazanie formy
Postup:
- Rúru predhrejte na 200 °C, formu alebo zapekaciu misku vymažte maslom.
- Jahody očistite a nakrájajte na polovice. Dobre ich premiešajte s obidvoma druhmi cukru, škrobom a citrónovou šťavou.
- Posýpku spracujte pomocou multifunkčného kuchynského robota – do misy vložte všetky suroviny na posýpku a nechajte ich metlou na miesenie dôkladne premiesiť.
- Formu naplňte jahodou zmesou a následne ju rovnomerne zasypte posýpkou.
- Pečte 20 – 25 minút a podávajte ešte teplé, najlepšie s vanilkovou zmrzlinou alebo šľahačkou.