Kakaovo-orechové srdiečka

Kakaovo-orechové srdiečka

2 plechy

60 minút
 

Hľadáte chutný, avšak nie tak náročný recept na vianočné pečivo? Vyskúšajte kakaovo-orechové srdiečka zlepované orieškovým krémom od Martiny z profilu Zdravě živená. A nemusíte zostávať len pri tvare srdiečok, nechajte napríklad pomáhať deti, nech si vytvoria tvar, aký sa im páči.

Suroviny:

70 g lieskových orechov
80 g práškového cukru 
100 g hladkej múky
100 g celozrnnej špaldovej hladkej múky
20 g kakaa
¼ lyžičky mletej škorice
1 žĺtok
135 g masla

Tmavá čokoláda na poliatie
Zdravá alternatíva nutely na zlepovanie (môžete si vytvoriť zmiešaním orieškového masla s kakaom a čakankovým sirupom)

Postup:

1. Lieskové orechy nasekajte najemno. Vsypte do misy kuchynského robota, premiešajte s oboma múkami, cukrom, kakaom a škoricou. Pridajte žĺtok, na kocky nakrájané maslo a pomocou miesiacej metly zapracujte maslo do múčnej zmesi. Potom cesto rukami spracujte do valčeka, zabaľte do fólie a uložte do chladničky aspoň na dve hodiny.
2. Cesto vyložte z chladničky a nechajte asi 5 minút pri izbovej teplote „povoliť“. Bude sa vám lepšie vaľkať. Cesto rozvaľkajte na pomúčenej doske pozvoľna, aby nepraskalo. Vykrajujte rovnaký počet srdiečok bez vykrojeného stredu a s vykrojeným stredom. Ukladajte vykrojené tvary na plechy vyložené papierom na pečenie.
3. Pečte pri 180 °C 8 minút. Nechajte vychladnúť.
4. Srdiečka s vykrojeným stredom prelejte tenkými pásikmi rozpustenou čokoládou a nechajte stuhnúť.
5. Srdiečka zlepujte orieškovým krémom. V chlade nechajte stuhnúť. Potom skladujte v škatuli vyloženej servítkou. Uložte na chladné a tmavé miesto.