Kávová torta

Kávová torta

1 torta

 

75 minút 

 

Kávy nie je nikdy dosť, a tak je kávová torta s popoludňajšou kávou ideálnou kombináciou. Pokiaľ ste aj vy milovníkmi tohto lahodného životabudiča, pustite sa s chuťou do prípravy originálneho dezertu, ktorý vám rozprúdi krv v žilách. Kávu do krému uvarte skutočne silnú – ideálne espresso z kvalitných zŕn, aby mal múčnik poriadne grády. 

 

Suroviny:

Korpus:    
7 vajec  
140 g práškového cukru  
140 g hladkej múky    

Krém:  
250 g tvarohu  
100 ml smotany    
30 ml silnej kávy
50 g masla  
cukor podľa chuti   

tortová forma s priemerom 24 cm  

 Postup:

  1. Bielky oddeľte od žĺtkov. Zo žĺtkov a cukru ušľahajte penu. Z bielkov ušľahajte tuhý sneh a vmiešajte do neho múku.     

  2. Zmiešaním ušľahanej peny zo žĺtkov, cukru a snehu z bielkov vám vznikne cesto, ktoré vlejte do vymazanej a vysypanej tortovej formy.    

  3. Rúru si predhrejte na 170 °C a pečte 35 minút.   

  4. Tvaroh vyšľahajte so smotanou a vychladenou kávou, pridajte zmäknuté maslo a cukor.   

  5. Tortový korpus pozdĺžne rozpoľte a potrite pripraveným krémom. Obe polovice opäť spojte a krémom ozdobte celú tortu.   

 

Kávová torta

S láskavým dovolením Gabriely Končitíkovej prevzaté z knihy 99 sladkých teček Marie Baťové