Kávový puding

Tento lahodný vietnamský dezert pudingovej konzistencie je ideálnou sladkou bodkou, na ktorej si s chuťou zamaškrtíte aj po niekoľko chodovom menu.
Suroviny:
100 g cukru
2 lyžice vlažnej kávy
2 vajcia
2 žĺtky
2 lyžice instantnej čiernej kávy
50 g cukru
375 ml plnotučného mlieka
mäta na ozdobenie
maliny na ozdobenie
multifunkčný tlakový hrniec ETA Tauro
Postup:
- Zapnite program Varenie bez veka. Do hrnca pridajte cukor a kávu, na miernom plameni zahrievajte a počkajte, kým sa cukor rozpustí. Hrniec pokojne priklopte pokrievkou a počkajte cca 7 - 9 minút, kým dosiahnete karamelovú konzistenciu. Karamel rozdeľte do pripravených mištičiek.
- V mise jemne šľahajte vajce, žĺtky a instantnú kávu. Pridajte 50 g cukru, mlieko a opäť premiešajte tak, aby sa do zmesi nedostalo príliš vzduchu. Preceďte cez sitko a prilejte do mištičiek.
- Do hrnca vložte tanier na varenie potravín v pare, prilejte 400 ml vody. Mištičky dôkladne zakryte alobalom a vložte do hrnca. Misky môžete vrstviť aj na seba, ale pozor na stabilitu, aby sa vám niektorá z nich nepreklopila.
- Nasaďte veko a zapnite program Tlakové varenie na 12 minút. Po skončení programu stlačte tlačidlo STOP a počkajte 10 minút, kým sa tlak uvoľní prirodzene. Potom otočte ventil a vypustite zvyšný tlak. Odoberte veko.
- Flan nechajte vychladnúť v chladničke aspoň 4 hodiny. Potom nožom oddeľte flan od misky. Misku opatrne preklopte na tanier. Pozor, karamel naspodku mištičiek je tekutý, roztečie sa po povrchu flanu. Flan dozdobte mätou a malinami.