Kávový puding

Kávový puding

6 porcií

60 minút + chladenie

Tento lahodný vietnamský dezert pudingovej konzistencie je ideálnou sladkou bodkou, na ktorej si s chuťou zamaškrtíte aj po niekoľko chodovom menu. 

 

Suroviny:

100 g cukru
2 lyžice vlažnej kávy
2 vajcia
2 žĺtky 
2 lyžice instantnej čiernej kávy
50 g cukru
375 ml plnotučného mlieka
mäta na ozdobenie
maliny na ozdobenie  

multifunkčný tlakový hrniec ETA Tauro

Postup:

  1. Zapnite program Varenie bez veka. Do hrnca pridajte cukor a kávu, na miernom plameni zahrievajte a počkajte, kým sa cukor rozpustí. Hrniec pokojne priklopte pokrievkou a počkajte cca 7 - 9 minút, kým dosiahnete karamelovú konzistenciu. Karamel rozdeľte do pripravených mištičiek.  

  2. V mise jemne šľahajte vajce, žĺtky a instantnú kávu. Pridajte 50 g cukru, mlieko a opäť premiešajte tak, aby sa do zmesi nedostalo príliš vzduchu. Preceďte cez sitko a prilejte do mištičiek. 

  3. Do hrnca vložte tanier na varenie potravín v pare, prilejte 400 ml vody. Mištičky dôkladne zakryte alobalom a vložte do hrnca. Misky môžete vrstviť aj na seba, ale pozor na stabilitu, aby sa vám niektorá z nich nepreklopila. 

  4. Nasaďte veko a zapnite program Tlakové varenie na 12 minút. Po skončení programu stlačte tlačidlo STOP a počkajte 10 minút, kým sa tlak uvoľní prirodzene. Potom otočte ventil a vypustite zvyšný tlak. Odoberte veko. 

  5. Flan nechajte vychladnúť v chladničke aspoň 4 hodiny. Potom nožom oddeľte flan od misky. Misku opatrne preklopte na tanier. Pozor, karamel naspodku mištičiek je tekutý, roztečie sa po povrchu flanu. Flan dozdobte mätou a malinami.       

 

Kávový puding