Mliečny ryžový puding

Sladký ryžový puding poteší maškrtné jazýčky a jemne pohladí na duši. Tlakové varenie totiž zaistí dokonale krémovú konzistenciu, ktorá vás po prvej lyžičke prenesie rovno do vanilkového neba. Najlepšie je ešte teplý, doplnený štipkou škorice, ktorá je u väčšiny dezertov zárukou úspechu.
Suroviny:
200 g dlhozrnnej ryže
300 ml vody
500 ml plnotučného mlieka
štipka soli
1 lyžička vanilkového extraktu
sladené kondenzované mlieko podľa chuti
škorica, čokoláda, kakao podľa chuti
multifunkčný tlakový hrniec ETA Tauro
Postup:
- Ryžu v sitku niekoľkokrát prepláchnite. Do hrnca nalejte vodu, plnotučné mlieko, pridajte ryžu a štipku soli. Všetko dôkladne premiešajte.
- Zapnite program Tlakové varenie na 20 minút. Po skončení programu stlačte tlačidlo STOP a nechajte uvoľniť tlak prirodzene po dobu asi 10 minút. Potom otočte ventil a vypustite zvyšný tlak. Otvorte veko.
- K ryži primiešajte vanilkový extrakt a kondenzované mlieko podľa chuti a požadovanej konzistencie. Premiešajte. Mliečny ryžový puding servírujte teplý so škoricou, kakaom alebo čokoládou podľa vlastnej chuti.