Mliečny ryžový puding

Mliečny ryžový puding

4 porcie

45 minút

Sladký ryžový puding poteší maškrtné jazýčky a jemne pohladí na duši. Tlakové varenie totiž zaistí dokonale krémovú konzistenciu, ktorá vás po prvej lyžičke prenesie rovno do vanilkového neba. Najlepšie je ešte teplý, doplnený štipkou škorice, ktorá je u väčšiny dezertov zárukou úspechu. 

 

Suroviny:

200 g dlhozrnnej ryže
300 ml vody
500 ml plnotučného mlieka
štipka soli 
1 lyžička vanilkového extraktu
sladené kondenzované mlieko podľa chuti
škorica, čokoláda, kakao podľa chuti  

multifunkčný tlakový hrniec ETA Tauro

Postup:

  1. Ryžu v sitku niekoľkokrát prepláchnite. Do hrnca nalejte vodu, plnotučné mlieko, pridajte ryžu a štipku soli. Všetko dôkladne premiešajte.   

  2. Zapnite program Tlakové varenie na 20 minút. Po skončení programu stlačte tlačidlo STOP a nechajte uvoľniť tlak prirodzene po dobu asi 10 minút. Potom otočte ventil a vypustite zvyšný tlak. Otvorte veko.  

  3. K ryži primiešajte vanilkový extrakt a kondenzované mlieko podľa chuti a požadovanej konzistencie. Premiešajte. Mliečny ryžový puding servírujte teplý so škoricou, kakaom alebo čokoládou podľa vlastnej chuti.      

 

Mliečny ryžový puding