Kokosovo-malinové guľôčky v čokoláde

Kokosovo-malinové guľôčky v čokoláde

15 guľôčok

 


 

Maliny a čokoláda, čokoláda a kokos – obe tieto kombinácie sú pre milovníkov sladkého jednoducho neodolateľné. A rovnako neodolateľná je aj kombinácia jemne kyslastých malín, lahodného kokosu a temne horkej, chrumkavej čokolády.

Suroviny:

70 g kešu orechov
50 g sušeného strúhaného kokosu
10 g lyofilizovaných malín
30 g čakankového sirupu
20 g kokosového oleja
čokoláda s min. obsahom 70% kakaa na poliatie

Postup:

1. Kešu orechy máčajte 3-4 hodiny vo vode. Potom sceďte, prepláchnite a nechajte odkvapkať.
2. Vo food procesore premixujte strúhaný kokos s malinami, aby bola zmes pekne ružová. Nie je potrebné mixovať dlho.
3. Ku kokosu s malinami pridajte kešu orechy, čakankový sirup, kokosový olej a mixujte asi minútu, kým sa tuk nezačne uvoľňovať. Hmota sa začne spájať a bude kompaktná.
4. Z hmoty tvarujte guľôčky a ukladajte ich na tácku vedľa seba. Preložte ich do mrazničky na 40-60 minút.
5. Čokoládu rozpustite vo vodnom kúpeli. Guľôčky namáčajte do čokolády. Spodnú časť otrite o hranu hrnčeka a položte na tácku vyloženú papierom na pečenie.
6. Hotové guľôčky skladujte v chladničke. Vydržia vám až dva týždne alebo by vydržali, keby ste ich nezjedli skôr.