Pistáciový puding - raw, vegan

Pistáciový puding - raw, vegan

2 - 4 porcie

10 minút

Puding, ktorý obsahuje iba zložky rastlinného pôvodu. Je tak raw a vegánsky, chuť však nie je o nič ochudobnená, skôr naopak, je sladká a lahodná. Môžete si ju vyšperkovať k dokonalosti aj podľa seba. Fantázii v dozdobení sa medze nekladú. S receptom od Martiny Lancingerové to bude jednoduché a zdravé!

Suroviny:

2 veľké zrelé avokáda – celkom asi 300 g
100 g pistácií – olúpaných, nesolených + na ozdobenie
hrsť baby špenátu – 20 g
2 – 3 lyžice javorového sirupu
2 lyžice dobrého kokosového mlieka – 50 g
šťava z 2 limetiek
2 – 3 lyžice vody
pár zrniečok soli

Postup:

1. Do mixéra vložte dužinu avokáda, pistácie, špenát, javorový sirup, kokosové mlieko, limetkovú šťavu, vodu a malú štipku soli.
2. Javorový sirup, limetkovú šťavu a vodu pridajte na začiatok menej, pridať sa dá vždy neskôr. Troška soli sa pridáva preto, pretože pomáha zvýrazniť sladkú chuť.
3. Ingrediencie rozmixujte do hladka.
4. Podľa chuti môžete dosladiť sirupom a okysliť limetkou. Tá dáva pudingu príjemnú sviežosť. Pre hladšiu konzistenciu prípadne pridajte ešte trocha vody a premixujte. Konzistencia by nemala byť príliš riedka, ale ani hustá.
5. Puding preložte do pohárov a posypte podrvenými pistáciovými orieškami. Prípadne môžete pridať aj drobné ovocie alebo ďalšie oriešky a semienka.

ETA TIP: Ak sa chystáte servírovať puding ihneď, môžete namiesto vody pridať pár ľadových kociek, ktoré pomôžu puding ochladiť. Prípadne, ak sa chystáte servírovať puding o niečo neskôr, dávajte si pozor, aby nečakal na svoju chvíľu príliš dlho. Na povrchu môže ľahko chytať sivastú farbu kvôli oxidácii avokáda.