Kura s hráškovým pyré s mätou

Kura s hráškovým pyré s mätou

4 porcie

30 minút

Kombinácia zeleného hrášku s mätou je vo svete čím ďalej obľúbenejšia. Vyskúšajte túto verziu od Fitrecepty.info a už pri prvom súste pochopíte, prečo je to tak. Mäta dodá pyré sviežu chuť a vôňu. 

Suroviny:

1 lyžica slnečnicového oleja
500 g kuracích pŕs
50 g vysokopercentnej šunky
500 g zeleného hrášku
100 ml vlažného mlieka
hrsť lístkov čerstvej mäty  (10 g)
štipka soli
čierne korenie

Postup:

  1. Trúbu predhrejte na 180 °C. 

  2. Kuracie prsia očistite, osoľte a okoreňte čiernym korením z oboch strán. V panvici rozohrejte 1 lyžicu slnečnicového oleja, pridajte prsia a opekajte ich 3 minúty z každej strany. Panvicu s mäsom premiestnite do vyhriatej trúby na 170 - 180 °C a pečte 10 minút.  

  3. Do väčšieho hrnca dajte hrášok s lístkami mäty a zalejte 500 ml osolenej vody. Priveďte do varu a varte maximálne 5 minút. 

  4. Hrášok sceďte a rozmixujte ho s mätou pomocou tyčového mixéra do pyré za postupného pridávania vlažného mlieka. Hráškové pyré dochuťte soľou a čiernym korením. 

  5. Vysokopercentnú šunku nakrájajte na rezance a opražte sprudka na suchej panvici asi 2 - 3 minúty. 

  6. Do servírovacej misky dajte naberačkou časť pyré, pridajte rozkrojené kuracie prsia a dozdobte praženou šunkou a čerstvými hráškovými strukmi. 

Prevzaté z Fitrecepty.info.