Kura Teriyaki

Vyvážená chuť sladko - pikantných omáčok je pravdepodobne presne tým dôvodom, prečo je také ľahké podľahnúť ázijskej kuchyni. Teriayki omáčka dodá ten správny šmrnc rôznym druhom mäsa, ale skvele sa hodí napr. aj k tofu. Verziu s kuracími prsami sme vyskúšali za vás a môžeme vrele odporučiť.
Suroviny:
3 lyžice rastlinného oleja
500 g kuracích pŕs nakrájaných na kocky
4 strúčiky cesnaku
2 lyžice strúhaného zázvoru
3 lyžice medu
1 lyžica trstinového cukru
6 lyžíc vody
6 lyžíc sójovej omáčky
50 ml studenej vody
2 lyžičky kukuričného škrobu
jarná cibuľka
sezamové semienka
multifunkčný tlakový hrniec ETA Tauro
Postup:
- Hrniec zapnite na program Varenie bez veka. Po 3 minútach nalejte do hrnca olej, rozpáľte a opečte na ňom kuracie prsia nakrájané na kocky.
- Cesnak, zázvor, med, cukor, vodu a sójovú omáčku spoločne zmiešajte.
- Hneď ako sú kuracie prsia opečené zo všetkých strán, pridajte k nim marinádu. Vypnite program Varenie bez veka. Hrniec zavrite a nastavte program Tlakové varenie na 10 minút.
- Po skončení programu stlačte tlačidlo STOP a vypustite paru. Odoberte veko a zapnite program Varenie bez veka. Priveďte k varu a potom vlejte škrob rozmiešaný v 50 ml vody a všetko spoločne ešte 2 - 3 minúty povarte. Podávajte s ryžou posypanou jarnou cibuľkou a sezamovým semienkom.