Kurací ramen s arašidmi

Nekonečná plejáda rôznych chutí, ktoré k sebe prekvapivo dobre ladia – thajský kurací ramen s arašidmi medzi polievkami skutočne vyniká. Pre ešte autentickejší zážitok sa do neho pustite s paličkami – lahodná chuť ramenu je tou najlepšou motiváciou, vďaka ktorej si ich používanie osvojíte oveľa rýchlejšie.
Suroviny:
1 l kuracieho vývaru
400 ml kokosového mlieka
2 lyžice sójovej omáčky
1 lyžica rybacej omáčky
1 lyžica medu
3 lyžice arašidového masla
1 lyžica thajskej červenej kari pasty
2 kuracie prsia
1 červená paprika (nakrájaná)
200 g šampiňónov (nakrájané na plátky)
2 cm zázvoru (nakrájaný na rezance)
2 strúčiky cesnaku (prelisovaný)
3 hrsti baby špenátu
1 hrsť bazalky alebo petržlenovej vňate
ramen rezance
arašidy a sezamové semienka na dozdobenie
limetka na dozdobenie a dochutenie
multifunkčný tlakový hrniec ETA Tauro
Postup:
- Do hrnca nalejte vývar, kokosové mlieko, sójovú omáčku, rybaciu omáčku, pridajte med, arašidové maslo, červenú kari pastu, kuracie prsia v celku, nakrájanú papriku, nakrájané šampiňóny na plátky, zázvor nakrájaný na rezance a prelisovaný cesnak.
- Všetko spoločne premiešajte a hrniec zavrite. Nastavte program Tlakové varenie na 10 minút. Po skončení programu stlačte tlačidlo STOP, vypustite paru a otvorte veko.
- Vyberte z hrnca varené kuracie prsia a vidličkami ich natrhajte na kúsky. Hrniec zapnite na program Varenie bez veka cca na 20 minút. Do polievky pridajte špenát, bazalku, rezance a natrhané kuracie mäso a premiešajte. Varte bez veka, pokiaľ rezance nezmäknú.
- Medzitým si na suchej panvici opražte sezamové semienka a arašidy. Ramen servírujte zdobený čerstvou nasekanou bazalkou, praženými semienkami a štvrťkou limetky.