Kuracia polievka Fajitas

Kuracia polievka Fajitas

6 porcií

3 hodiny

Mexická verzia kuracej polievky je vďaka širšej škále ingrediencií oveľa výživnejšia, ako u nás obľúbený kurací vývar a hravo poslúži ako hlavný chod. Jej príprava síce vyžaduje o niečo viac času, s multifunkčným tlakovým hrncom je však takmer bez námahy. 

 

Suroviny:

3 lyžice masla
75 g hladkej múky
125 ml kuracieho vývaru
125 ml mlieka 
½ lyžičky soli
¼ lyžičky čierneho korenia
2 kuracie prsia
300 g paradajkovej salsy
100 g mrazenej kukurice
plechovka čiernych fazúľ (opláchnuté a odkvapkané)
1 l vody
1 lyžička mletej rasce
½ lyžičky sušeného koriandra
100 g strúhaného čedaru
kyslá smotana podľa chuti
3 paradajky nakrájané na kocky
1 zrelé avokádo nakrájané na kocky
tortilla chipsy (voliteľne)
nasekaná petržlenová vňať na dozdobenie

multifunkčný tlakový hrniec ETA Tauro

Postup:

  1. Hrniec zapnite na program Varenie bez veka. Rozpustite maslo, pridajte múku a spoločne miešajte približne minútu. Prilejte kurací vývar a mlieko. Rýchlo rozmiešajte tak, aby sa vám netvorili hrudky. Priveďte k varu a 3 minúty prevarte. Vypnite program Varenie bez veka. 

  2. Do hrnca pridajte kuracie prsia, paradajkovú salsu, kukuricu, fazuľu, vodu, rascu, koriander, soľ a korenie. Všetko dôkladne premiešajte tak, aby na dne nezostal krémový základ. Zapnite program Pomalé varenie na 2 hodiny. 

  3. Po skončení programu stlačte tlačidlo STOP a odoberte veko. Vyberte z hrnca kuracie prsia. Natrhajte ich dvoma vidličkami a vráťte späť do hrnca. Zapnite program Varenie bez veka. Pridajte syr, premiešajte a počkajte do doby, kým sa syr rozpustí. Hotovú polievku podávajte s kyslou smotanou, paradajkami, avokádom, prípadne tortillovými chipsami a ozdobenú sekanou petržlenovou vňaťou.    

 

Kuracia polievka Fajitas