Kuracia zmes s karfiolom a kokosovým mliekom

Kuracia zmes s karfiolom a kokosovým mliekom

2 porcie

40 minút

Karfiol patrí medzi tradičnú letnú zeleninu, má nízku energetickú hodnotu a obsahuje veľa vody, vitamínov (C, B, A, E) a minerálov ako je horčík, draslík, zinok, železo, selén. Podporuje chudnutie, posilňuje imunitu a výborne sa stará o všetky bunky v tele. Vyskúšajte jeden z netradičných receptov s exotickou chuťou spoločne s Fitrecepty.info. 

Suroviny:

2 strúčiky cesnaku
1 menšiu cibuľu
2 lyžice olivového oleja
200 g basmati ryže
200 g kuracích pŕs
400 g ružičiek karfiolu
1 lyžička kurkumy
2 lyžičky kari
500 ml zeleninového vývaru
štipka soli
čierne korenie
150 ml kokosového mlieka z plechovky

Postup:

  1. Polovicu karfiolu si rozdeľte na ružičky, druhú polovicu nakrájajte pomocou sekáčika nahrubo. 

  2. Cibuľu nakrájajte najemno a opražte v panvici na 2 lyžiciach olivového oleja. Pridajte prelisovaný cesnak a ešte chvíľku restujte. 

  3. Pridajte kuracie prsia nakrájané na rezance a opekajte na miernom plameni. Do panvice pridajte nastrúhaný karfiol, podlejte vývarom a nechajte dusiť pod pokrievkou. 

  4. Keď se vývar vsiakne, skontrolujte, či je karfiol dostatočne uvarený. Pokiaľ nie je, podlejte vodou a nechajte znovu podusiť. 

  5. Do panvice teraz pridajte celé ružičky karfiolu, kurkumu, kari korenie a všetko zalejte kokosovým mliekom. Nechajte 10 minút povariť a dochuťte soľou a čiernym korením. 

  6. Kuraciu zmes podávajte s uvarenou ryžou alebo chlebovými plackami. 

Prevzaté z Fitrecepty.info.