Kuracia zmes s karfiolom a kokosovým mliekom

Karfiol patrí medzi tradičnú letnú zeleninu, má nízku energetickú hodnotu a obsahuje veľa vody, vitamínov (C, B, A, E) a minerálov ako je horčík, draslík, zinok, železo, selén. Podporuje chudnutie, posilňuje imunitu a výborne sa stará o všetky bunky v tele. Vyskúšajte jeden z netradičných receptov s exotickou chuťou spoločne s Fitrecepty.info.
Suroviny:
2 strúčiky cesnaku
1 menšiu cibuľu
2 lyžice olivového oleja
200 g basmati ryže
200 g kuracích pŕs
400 g ružičiek karfiolu
1 lyžička kurkumy
2 lyžičky kari
500 ml zeleninového vývaru
štipka soli
čierne korenie
150 ml kokosového mlieka z plechovky
Postup:
- Polovicu karfiolu si rozdeľte na ružičky, druhú polovicu nakrájajte pomocou sekáčika nahrubo.
- Cibuľu nakrájajte najemno a opražte v panvici na 2 lyžiciach olivového oleja. Pridajte prelisovaný cesnak a ešte chvíľku restujte.
- Pridajte kuracie prsia nakrájané na rezance a opekajte na miernom plameni. Do panvice pridajte nastrúhaný karfiol, podlejte vývarom a nechajte dusiť pod pokrievkou.
- Keď se vývar vsiakne, skontrolujte, či je karfiol dostatočne uvarený. Pokiaľ nie je, podlejte vodou a nechajte znovu podusiť.
- Do panvice teraz pridajte celé ružičky karfiolu, kurkumu, kari korenie a všetko zalejte kokosovým mliekom. Nechajte 10 minút povariť a dochuťte soľou a čiernym korením.
- Kuraciu zmes podávajte s uvarenou ryžou alebo chlebovými plackami.
Prevzaté z Fitrecepty.info.