Kuracie nugetky
Suroviny:
600 g kuracích pŕs
250 g jogurtu (3,5 %)
2 lyžičky kurkumy
sůl podľa chuti
120 g kukuričných lupienkov (Cornflakes)
1/2 lyžičky čierneho korenia
1/2 lyžičky sušeného chilli
Postup:
- Trúbu predhrejte na 190 °C.
- Očistené kuracie mäso nakrájajte na väčšie rezance.
- V menšej miske zmiešajte jogurt, kurkumu, soľ, čierne korenie a chilli.
- Pomocou sekáčika na Gratuse rozdrvte kukuričné lupienky.
- Nakrájané kuracie mäso presuňte do misy s jogurtovou zmesou a rukami premiešajte tak, aby sa kúsky rovnomerne obalili. Jednotlivé kúsky obaľte v podrvených lupienkach a pokladajte na plech vyložený papierom na pečenie.
- Pečte v predhriatej trúbe na 190 °C cca 20 minút.
- Pred konzumáciou skontrolujte, či je mäso dostatočne prepečené. Stačí jeden kúsok rozrezať kuchynským nožom, pokiaľ je vo vnútri ružové, vráťte ich späť do trúby.
- Nugetky podávajte s dipom z jogurtu, cesnaku, limetovej kôry a petržlenu, ktorý si pripravíte jednoducho pomocou tyčového mixéru.