Kuracie nugetky

Kuracie nugetky

4 porcie

25 minút

 

Suroviny:

600 g kuracích pŕs
250 g jogurtu (3,5 %)
2 lyžičky kurkumy
sůl podľa chuti
120 g kukuričných lupienkov (Cornflakes)
1/2 lyžičky čierneho korenia
1/2 lyžičky sušeného chilli

Postup:

  1. Trúbu predhrejte na 190 °C. 
  2. Očistené kuracie mäso nakrájajte na väčšie rezance. 
  3. V menšej miske zmiešajte jogurt, kurkumu, soľ, čierne korenie a chilli. 
  4. Pomocou sekáčika na Gratuse rozdrvte kukuričné lupienky. 
  5. Nakrájané kuracie mäso presuňte do misy s jogurtovou zmesou a rukami premiešajte tak, aby sa kúsky rovnomerne obalili. Jednotlivé kúsky obaľte v podrvených lupienkach a pokladajte na plech vyložený papierom na pečenie. 
  6. Pečte v predhriatej trúbe na 190 °C cca 20 minút. 
  7. Pred konzumáciou skontrolujte, či je mäso dostatočne prepečené. Stačí jeden kúsok rozrezať kuchynským nožom, pokiaľ je vo vnútri ružové, vráťte ich späť do trúby. 
  8. Nugetky podávajte s dipom z jogurtu, cesnaku, limetovej kôry a petržlenu, ktorý si pripravíte jednoducho pomocou tyčového mixéru.