Kuracie špízy v jogurtovej marináde so šalátom s cícerom

Kuracie špízy v jogurtovej marináde so šalátom s cícerom

3 - 4 porcie

60 minút

Mäso naložené v jogurtovej marináde je vždy skvelou voľbou. Bude krásne krehké a doslova sa bude rozplývať na jazyku. Poďme sa v tomto recepte od Martiny Lacingerové pozrieť, ako si takto pripraviť kuracie špízy. Ukuchtíme si k nim aj ľahký šalát s cícerom, ktorý rovnako ako naložené mäso, nenechá vaše chuťové poháriky spať.

Suroviny:

3 kuracie prsia – celkom asi 750 g


Marináda:
100 g hustého bieleho jogurtu
1 lyžica olivového oleja
2 lyžičky zemiakového škrobu
1 lyžica paradajkového pretlaku
1 lyžička mletej údenej papriky
1 lyžička mletého rímskej rasce
1 lyžička čerstvého tymiánu, najemno pokrájaného
1 strúčik cesnaku
Soľ
Čerstvo namleté korenie

 

Šalát:
1 rímsky šalát
1 uhorka
2 hrste cherry paradajok
1 menšia červená cibuľa 200 g uvareného cícera
Čerstvý koriander
1 lyžica bieleho sezamu
1 lyžica čierneho sezamu

 

Dresing:
3 lyžice olivového oleja
1 – 2 lyžice citrónovej šťavy
Soľ
Čerstvo namleté korenie

Postup:

1. Mäso nakrájajte na kocky o veľkosti asi 3 – 4 cm.
2. Vo väčšej mise premiešajte ingrediencie na marinádu a mäso v nej obaľte. Môžete nechať marinovať cez noc v chladničke.
3. Mäso napichajte na ihly alebo špajdle a položte na plech vyložený papierom na pečenie. Pečte pri 200°C (teplovzdušný režim) 25 – 30 minút.
4. Potom na krátku chvíľu dopečte pod grilom – bude stačiť 3 – 5 minút.
5. Rímsky šalát nakrájajte alebo natrhajte na malé kúsky. Uhorku nakrájajte na slabé kolieska a cherry paradajky prekrojte. Cibuľu nakrájajte na tenké polmesiačiky.
6. V mise premiešajte zeleninu s cícerom a lístkami koriandra (môžete ich nakrájať nadrobno).
7. V mištičke vyšľahajte ingrediencie na dresing a tesne pred podávaním ním šalát ochuťte. Dresing vmiešajte do šalátu spolu so sezamovými semienkami.