Kysnutá bábovka s kandizovaným ovocím

Kysnutá bábovka s kandizovaným ovocím

10 porcií

 

170 minút

 

Bábovka predstavuje tradičný múčnik, ktorý sa kedysi piekol na ochranu rodiny. Pokiaľ netrváte na typickom guľatom tvare s priehľadom uprostred, pekáreň ETA Duplica Vital Plus vám značne zjednoduší prácu. Cesto uhnetie, vykysne aj upečie a s päťminútovým úsilím máte nedeľný dezert. Kandizované ovocie ju príjemne ozvláštni.

 

Suroviny:

175 ml teplej vody
445 g hladkej mouky
20 g krupicového cukru
24 g sušeného mlieka
2 lyžičky soli
1 ½ lyžičky vanilkového extraktu
50 g zmäknutého masla
2 vajcia
1 lyžička sušeného droždia
80 g kandizovaného ovocia

pekáreň ETA Duplica Vital Plus

 Postup:

  1. Do veľkej nádoby pekárne so strednými hnetacími hákmi vlejte vlažnú vodu. Pridajte múku, cukor, sušené mlieko, soľ, vanilkový extrakt, maslo, vajce a nakoniec sušené droždie. Zapnite program 7 - Sladký, váhu chleba nastavte na 1 000 g, farba kôrky stredná.
     
  2. Na konci druhého hnetacieho cyklu sa ozve 10x pípnutie. V tom momente pridajte k cestu kandizované ovocie.
     
  3. Po dokončení programu nechajte upečenú bábovku chvíľu vychladnúť a potom opatrne vyklopte na mriežku.

Bábovka s kandizovaným ovocím