Neprekonateľný domáci chlieb alebo 10 dôvodov, prečo si zaobstarať domácu pekáreň

Pečenie domáceho chleba predstavuje pokročilú kulinársku schopnosť, ktorá je zároveň určitým symbolom sebestačnosti. Prečo ho však piecť zložito, keď je to možné s rovnako lahodným a voňavým výsledkom aj jednoducho? Objavte s nami kúzlo domácich pekáreň ETA, s ktorými jednoducho pripravíte nielen chlieb, ale aj ďalšie domáce pochúťky.
Dedičstvo predkov v tempe modernej doby
Domáce pekárne sú vytúženým priesečníkom medzi úsporou času a chutným, práve upečeným domácim bochníkom. O dôvody, prečo si ich zamilujete aj vy, rozhodne nie je núdza.
1. Z postele rovno ku stolu
Večer nachystať potrebné suroviny, nastaviť príslušný program a ráno sa nechať zobudiť vôňou čerstvo upečeného chleba. Vďaka funkcii odloženého štartu si môžete prípravu chleba dokonale načasovať a na raňajky servírovať čerstvé pečivo aj bez rozospatých výprav do obchodu či pekárne. Jej hlavná prednosť tkvie práve v širokej škále automatických programov, ktoré urobia takmer všetku prácu za vás.
2. Zloženie pod kontrolou
Jednou z výhod domáceho pečenia chleba je tiež možnosť dohľadu nad vstupnými surovinami. Môžete použiť predpripravené zmesi alebo vlastné osvedčené recepty, vždy ale presne viete, z čoho sa hotový chlieb skladá. Na rozdiel od niektorých kupovaných pekárenských výrobkov sa tak vyhnete nechceným Éčkam a konzervantom.
3. Na mieru vašim potrebám
Vaše prianie je pekárňam rozkazom. Pomocou intuitívneho ovládania ľahko nastavíte požadovanú veľkosť bochníka a farbu kôrky. Pokiaľ neholdujete klasickému bielemu pečivu, vrhnite sa s domácimi pekárňami ETA na výrobu toho celozrnného. V pekárňach omnoho ľahšie pripravíte aj tradičný kváskový chlieb a vďaka špeciálnemu programu pekárne ETA Delicca II hravo zvládnete tiež výrobu chutného bezlepkového pečiva.
4. Miešanie a hnetenie bez boľavých rúk
Napriek tomu, že je každodenné varenie a pečenie skôr doménou žien, niekedy to chce poriadnu silu. Prenechajte túto „chlapskú“ prácu pekárni ETA. Jednotlivé suroviny dokonale premiesi a zaistí dostatočne dlhé a intenzívne hnetenie, ktoré zaručí nadýchanú štruktúru aj rovnomerné premiešanie chutí.
5. Bez domáceho chleba ani krok
Pokiaľ si už raňajky, desiatu či večeru nedokážete bez domáceho chleba predstaviť, jednoducho si vezmite pekáreň so sebou aj v prípade, že odchádzate na dlhšiu dobu preč. Vďaka kompaktným rozmerom ju do auta prenesiete bez väčších problémov. Chutné domáce pečivo si tak môžete dopriať nielen doma, ale napr. aj na chate.
6. Úspora času, energie a peňazí
V porovnaní s elektrickou rúrou má domáca pekáreň výrazne nižšiu spotrebu energie. Okrem času a úsilia tak šetrí tiež vaše peniaze. Lacnejšie vás môže vyjsť aj doma upečený bochník chleba – záleží na konkrétnom recepte a obstarávacej cene surovín. Určite sa ale zhodneme na tom, že s láskou pripravené domáce pokrmy sú na nezaplatenie.
7. Fantázii sa medze nekladú
Páčil by sa vám radšej cibuľový chlieb, či chlieb s kúskami olív alebo sušených paradajok? Milujete alebo naopak neznášate hrozienka v sladkom pečive? Pokiaľ na pultoch obchodov márne hľadáte pečivo, ktoré by spĺňalo vaše predstavy, jednoducho si ho upečte. S domácou pekárňou môžete receptúru vyladiť presne podľa vašich preferencií.
8. Už nám to kysne!
Pokiaľ sa chystáte vyrábať pečivo, ktorého tvar si vyžaduje pečenie v klasickej rúre, zverte pekárni aspoň kysnutie. Cesto na žemle, bagety, vianočku alebo pizzu vypracuje do požadovanej konzistencie, a navyše mu poskytne optimálne podmienky na vykysnutie.
9. Nielen chlebom je človek živý
Univerzálne využitie domácej pekárne vás milo prekvapí. Okrem prípravy chleba pomôže s miešaním a kysnutím cesta, prípravou tortových korpusov, ale aj marmelád, jogurtu alebo napr. sekanej.
10. Pekárne ETA hovoria vaším jazykom
Pre vaše maximálne pohodlie a jednoduchosť ovládania sú všetky názvy programov uvedené v češtine. Súčasťou balenia je tiež podrobný návod s množstvom praktických tipov.