Losos s repou a brokolicou

Červená repa sa stále viac stáva súčasťou našich jedálničkov a väčšina z nás ju pozná aj inak než len naloženú v sladkokyslom náleve. Tvorcovia kuchárskej knihy Jíme zdravě ju odporúčajú spoločne s brokolicou napríklad ako prílohu k lososovi, ku ktorému sa výborne hodí a spoločne vytvárajú úžasnú kombináciu chutí.
Suroviny:
400 g filet z lososa
1 lyžička soli
1/2 lyžičky tymianu
1 lyžica olivového oleja
200 g brokolice
100 g predvarenej repy
Postup:
- Rúru predhrejte na 170 – 180 °C.
- Brokolicu očistite a sparte ju vo vriacej vode asi 4 minúty. Po vytiahnutí ju schlaďte v studenej vode a nechajte bokom.
- Lososa osoľte a potrite tymianom z oboch strán. Vezmite panvicu Titanium Plus a rozohrejte na nej lyžicu olivového oleja. Do panvice pridajte lososa a pečte 3 - 4 minúty kožou dolu a zhruba 1 minútu z druhej strany. Panvicu dajte do rúry a lososa dopečte 4 minúty pri 170 - 180 °C.
- Upečeného lososa podávajte spoločne s brokolicou a varenou repou.
Prevzaté z Fitrecepty.info.