Makovec s malinami a ovsenou mrveničkou

Makovec s malinami a ovsenou mrveničkou

6 porcií

60 minút

Pokiaľ ste milovníkmi maku, máme pre vás skvelý recept od Natálie Černouškovej z profilu Poklady kuchyně. Vďaka teplovzdušnej fritéze ETA Formio budete mať dezert ku káve pripravený za chvíľku. 

Suroviny:

Kruhová forma s priemerom 15 cm:
4 vajcia
90 g práškového cukru

1 PL vanilkového cukru

125 g zmäknutého masla
200 g namletého maku

Mrvenička:
3 PL ovsených vločiek
2 PL trstinového cukru

15 g masla


maliny

Postup:

1. Bielky vyšľahajte s 45 g práškového cukru a žĺtky s 45 g práškového cukru. 
2. Maslo vyšľahajte s vanilkovým cukrom. Vyšľahané maslo všľahajte k žĺtkom a vmiešajte mak.
3. Nakoniec stierkou opatrne pridajte vyšľahané bielky. Cesto nalejte do vymastenej formy, posypte malinami a mrveničkou a dajte piecť do teplovzdušnej fritézy na 175 °C na 30-40 minút.