Makovec s malinami a ovsenou mrveničkou

Pokiaľ ste milovníkmi maku, máme pre vás skvelý recept od Natálie Černouškovej z profilu Poklady kuchyně. Vďaka teplovzdušnej fritéze ETA Formio budete mať dezert ku káve pripravený za chvíľku.
Suroviny:
Kruhová forma s priemerom 15 cm:
4 vajcia
90 g práškového cukru
1 PL vanilkového cukru
125 g zmäknutého masla
200 g namletého maku
Mrvenička:
3 PL ovsených vločiek
2 PL trstinového cukru
15 g masla
maliny
Postup:
1. Bielky vyšľahajte s 45 g práškového cukru a žĺtky s 45 g práškového cukru.
2. Maslo vyšľahajte s vanilkovým cukrom. Vyšľahané maslo všľahajte k žĺtkom a vmiešajte mak.
3. Nakoniec stierkou opatrne pridajte vyšľahané bielky. Cesto nalejte do vymastenej formy, posypte malinami a mrveničkou a dajte piecť do teplovzdušnej fritézy na 175 °C na 30-40 minút.