Marhuľová marmeláda (s levanduľou)

Marhuľová marmeláda (s levanduľou)

​​​​​​

 


 

Na dobrú domácu marmeládu vám postačia dve ingrediencie – zrelé ovocie a cukor. Pre výbornú marhuľovú marmeládu skúste pridať ešte jednu menej tradičnú ingredienciu – levanduľu. Vyčaruje vám dokonalý chuťový zážitok, ktorý si budete radi dopriavať až do ďalšej sezóny marhúľ. Kyselina citrónová je ingrediencia, ktorá pomôže zachovať krásnu farbu, vyváži chuť a dopomôže aj k lepšej konzervácii.

Suroviny:

1 kg marhúľ bez kôstok
450 g cukru
1/2 lyžičky kyseliny citrónovej
1-2 lyžičky levandule (možno vynechať)

Postup:

1. Marhule zomeľte na mlynčeku na mäso alebo rozmixujte. V miske premiešajte s 200 g cukru, zakryte fóliou a nechajte odležať v chladničke cez noc (min. 3 hodiny).
2. Marhule prelejte do hrnca, pridajte zvyšok cukru a varte do zhustnutia – 35-45 minút.
3. Pridajte kyselinu citrónovú, levanduľu a varte ďalších 5 minút.
4. Marmeládu nalejte do čistých pohárov, pevne uzavrite a obráťte hore dnom. Otočte späť o 10-20 minút.