Martinina bublanina

Pripravte si skvelú višňovú bublaninu podľa výherkyne druhého ročníka programu Peče celá země Martiny Kynstlerové. Vyvážená kombinácia sladko-kyslej chuti vás nenechá chladnými.
Suroviny:
Cesto:
6 vajec
štipka soli
125 g zmäknutého masla
170 g kryštálového cukru
300 g polohrubej múky
kôra z 1 bio citróna
1 balenia kypriaceho prášku
Na dokončenie:
2 ks vanilkového cukru
700 g vykôstkovaných višní
práškový cukor na posypanie
Postup:
1. V robote vyšľahajte bielky so štipkou soli.
2. V druhej mise vyšľahajte maslo s cukrom do svetlej peny a postupne zašľahajte jeden žĺtok po druhom. Rúru predhrejte na 170 °C.
3. Do žĺtkovej zmesi preosejte múku s kypriacim práškom a pridajte kôru z citróna. Postupne vmiešajte ušľahaný sneh. Nalejte na plech vystlaný papierom na pečenie, obložte višňami a posypte vanilkovým cukrom pre chrumkavosť. Pečte približne 35 minút.
4. Vychladnutú bublaninu pocukrujte.