Martinina bublanina

Martinina bublanina

1 bublanina

 

 

Pripravte si skvelú višňovú bublaninu podľa výherkyne druhého ročníka programu Peče celá země Martiny Kynstlerové. Vyvážená kombinácia sladko-kyslej chuti vás nenechá chladnými.

Suroviny:

Cesto:
6 vajec
štipka soli

125 g zmäknutého masla

170 g kryštálového cukru
300 g polohrubej múky
kôra z 1 bio citróna
1 balenia kypriaceho prášku

Na dokončenie:
2 ks vanilkového cukru
700 g vykôstkovaných višní

práškový cukor na posypanie

Postup:

1. V robote vyšľahajte bielky so štipkou soli. 
2. V druhej mise vyšľahajte maslo s cukrom do svetlej peny a postupne zašľahajte jeden žĺtok po druhom. Rúru predhrejte na 170 °C. 
3. Do žĺtkovej zmesi preosejte múku s kypriacim práškom a pridajte kôru z citróna. Postupne vmiešajte ušľahaný sneh. Nalejte na plech vystlaný papierom na pečenie, obložte višňami a posypte vanilkovým cukrom pre chrumkavosť. Pečte približne 35 minút. 
4. Vychladnutú bublaninu pocukrujte.