Mazanec

Tradičný kysnutý mazanec na Veľkú noc miluje snáď každý. Poradiť si však s hutným cestom je práca pre poriadneho siláka. S pekárňou ETA Delicca II Max vám to pôjde hravo. Výsledný mazanec bude krásne držať tvar a bude pekne nadýchaný.
Suroviny:
140 ml podmaslia
130 ml mlieka
1 vajce
50 g rozpusteného masla
50 g rozpustenej masti
500 g hladkej múky
60 g cukru
1 vanilkový cukor (20 g)
štipka soli
80 g hrozienok
10 g čerstvého droždia
Postup:
1. Všetky suroviny dajte do formy pekárne. Najprv tekutiny a soľ, potom múku a ostatné suroviny. Droždie uložte alebo nadrobte navrch na múku.
2. Zapnite program Sladký, veľkosť 1000 g.
3. Pred tretím kysnutím je vhodné z cesta vytiahnuť háky, cesto potom namočenou rukou urovnajte, pekáreň zatvorte a nechajte ju pokračovať v práci.
4. Upečený mazanec opatrne vyklopte a položte na mriežku vychladnúť.