Medovníková vianočná granola

Medovníková vianočná granola

1 sklenice

60 minút
 

Chcete si vianočné obdobie vychutnať, ako to len ide? Doprajte si teda aj skvelé vianočné raňajky s chuťou medovníka, ktorý je pre tento čas tak typický. Recept pre vás pripravila Martina z profilu Zdravě živená.

Suroviny:

2 zrelé banány (220 – 240 g)
100 g kokosového tuku
2 lyžičky perníkového korenia
2 lyžičky škorice
400 g ovsených vločiek
100 g orechov (v tomto prípade mix vlašských a pekanových orechov a mandlí)
40 g slnečnicových semienok
30 g chia semienok
50 g sušených brusníc
50 g hrozienok
50 sušených višní
50 g sušených hrušiek nakrájaných na kocky

Postup:

1. Banán roztlačte alebo rozmixujte na kašu vo väčšej mise. Zalejte rozpusteným, nie príliš horúcim kokosovým olejom a pridajte perníkové korenie so škoricou. Dobre premiešajte.
2. V mise premiešajte vločky, nakrájané orechy, slnečnicové semienka a chia semienka. 
3. Sypkú zmes dobre premiešajte s banánovou zmesou a rozprestrite do vyššieho plechu vyloženého papierom na pečenie.
4. Vložte do rúry vyhriatej na 150 °C (teplovzdušný režim) a pečte 30 – 35 minút. Počas tejto doby – vždy po 10 minútach – premiešavajte, aby sa granola dobre presušila.
5. Hotovú granolu premiešajte so sušeným ovocím.