Vanilkové rohlíčky

Vanilkové rohlíčky

70 kusov

35 minút

Bez vanilkových rohlíčkov si dokáže Vianoce predstaviť iba málokto. Pokiaľ sa však nebránite drobným zmenám, vymeňte tradičný recept po babičke za celozrnnú variantu podľa Fitrecepty.info. Nie sú také sladké a vďaka vyššiemu množstvu vlákniny vás zasýtia, a tak nebudete mať potrebu zjesť celú tácku na posedenie. 

Suroviny:

300 g celozrnnej špaldovej múky
100 g mletých vlašských orechov
200 g masla (izbovej teploty)
1 vajce
1 žĺtok
1 lyžička vanilkového extraktu
60 ml javorového sirupu
20 g stévie na obalenie

Postup:

  1. Do misy Gratusu preosejte múku, pridajte orechy, maslo, vajce, žĺtok a vanilkový extrakt. Premiešajte do kompaktnej hmoty, tu zabaľte do potravinovej fólie a nechajte odležať v chladničke, a to najlepšie do druhého dňa. 

  2. Následne cesto vyberte z chladničky, vypracujte a rozdeľte na 8 zhruba rovnakých dielov. Z každého dielu vyvaľkajte valček. Z valčeka potom odkrajujte asi 4 cm dlhé kúsky a buď ich ohnite do tvaru rohlíčka, alebo použite formičku.  

  3. Rohlíčky dajte na plech vyložený papierom na pečenie a pečte v predhriatej rúre na 170–180 °C asi 10–15 minút. 

  4. Ešte teplé rohlíčky obaľujte v sypkej stévii, v sušenom ryžovom mlieku alebo ak chcete vo vanilkovom cukre.

Vanilkové rohlíčky

Prevzaté z Fitrecepty.info.