Mrkvová torta

Torta s mrkvou? Áno! Martina Lancingerová si pre vás pripravila zdravšiu verziu torty, ktorá osloví aj náročných stravníkov. Spojenie mrkvy a jogurtu dodá torte vláčnosť. Špaldová múka oproti bielej múke pridá potrebné minerálne látky ako vláknina, magnézium, zinok alebo železo. Bežný cukor sa nahradí alternatívnym sladidlom z brezovej kôry – xylitolom. Zdravšiu tortu nenájdete!
Suroviny:
Korpus:
120 g zmäknutého masla
170 g xylitolu
4 vajcia
100 g orechov - pekanové a vlašské (1:1)
250 g najemno nastrúhanej mrkvy
150 g hustého bieleho jogurtu
220 g hladkej celozrnnej špaldovej múky
100 g svetlej špaldovej múky
1,5 lyžičky sódy
2 lyžičky kypriaceho prášku do pečiva
štipka soli